Linecké cukroví bez lepku, mléka a vajec
Recept ještě nebyl hodnocenO Vánocích nesmí chybět spousta různých druhů cukroví. To jedno z nejoblíbenějších, linecké, zvládnete připravit bez lepku, mléka a vajec, tudíž si na něm můžou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 0 kJ / 0 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 0 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
O Vánocích nesmí chybět spousta různých druhů cukroví. To jedno z nejoblíbenějších, linecké, zvládnete připravit bez lepku, mléka a vajec, tudíž si na něm můžou…
Ze všech surovin zaděláme hladké pevné těsto, zabalíme jej do fólie a necháme v chladu alespoň hodinu odpočinout. Poté rozválíme na plát silný asi 4 mm a vykrájíme…
Ze všech surovin vypracujeme klasické linecké těsto. Vyválíme ho na tloušťku 3 mm a vykrajujeme kolečka velká asi 5 cm. Doprostřed každého kolečka dáme malou lžičku…
Ze všech surovin na korpus vypracujeme ručním šlehačem středně husté těsto. Na dno dortové formy (rozevírací, průměr 26 cm) vystřihneme kolečko pečicího papíru a na něj…
Ať už máte alergii na lepek, mléko nebo vejce, tyhle rohlíčky jsou pro vás. I s dietními omezeními si můžete dopřát chutné vánoční cukroví. Rohlíčky jsou navíc velmi…
Ze všech surovin vypracujeme klasické linecké těsto. Vyválíme ho na tloušťku 2-3 mm a formičkou vykrajujeme medvídky. Každému medvídkovi vložíme na bříško mandli,…
Královnou sváteční tabule je snad všemi oblíbená vánočka, která zpříjemní vánoční snídani. Vánočku upečenou dle tohoto receptu si můžou bez výčitek vychutnat nejen…
Na vánoční tabuli nesmí nikdy chybět vánočka. Pokud máte v rodině vegany, nebo bezlepkáře, zajisté oceníte tento recept na bezlepkovou vánočku, bez mléka a vajec,…
Pokud trpíte kombinovanými alergiemi na některé základní suroviny, tento recept je právě pro vás. Křehké pracny s kokosem je potřeba péct v dostatečném předstihu, aby se…
Pokud máte ve vaší rodině bezlepkáře, pak oceníte tento recept na černé rohlíčky s krémem, vonícím po vanilce a rumu. Kakaové rohlíčky se v ústech lehce rozplynou a…
Křehké kuličky s lískovým oříškem uvnitř jsou lahodnou a zdravou pochoutkou, kterou si můžete vybrat bez výčitek. Bez lepku, mléka a vajec jsou ideální volbou pro…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladu. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme hvězdičky nebo jiné tvary.…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladu. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme srdíčka. Pečeme na plechu…
Ze všech surovin vypracujeme hladké nelepivé těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme hodinu odpočinout v chladu. Poté vyválíme plát silný asi 4 mm a vykrájíme…
Pokud vy nebo někdo z vašich blízkých musí dodržovat dietu bez lepku, mléka a vajec, tento recept je ten pravý. I vy si můžete o Vánocích kvalitně zamlsat. Dbejte na…
Ze všech přísad zaděláme pevné nedrobivé těsto, které necháme 15 minut odpočinout v ledničce. Těstem pak naplníme lis a vytlačujeme sušenky libovolných tvarů (raději ale…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Pomerančovou šťávu raději přidáváme po částech, abychom těsto neutopili. Necháme přibližně 3 hodiny odležet v chladu. Poté…
V hlubší míse promícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, xanthan, citronovou kůru a vlákninu. Přidáme olej a vodu a metličkou nebo ručním šlehačem umícháme těsto.…
Ze všech surovin zaděláme pevné nelepivé těsto. Vyklopíme jej na plech vyložený pečicím papírem a rukama roztáhneme po celé ploše plechu. Necháme asi 15 minut odpočinout…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Pracujeme rychle, aby se nezačalo lepit. Necháme přibližně 3 hodiny odležet v lednici. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a…
Ze všech surovin zaděláme pevné nerozpadavé těsto. Podle potřeby dodáme trochu tuku, záleží na kvalitě použitého kokosu. Z těsta vytváříme rohlíčky, které pokládáme na…
Perníčky od našich sousedů, konkrétně z Norimberka, mají svoji dlouholetou tradici v adventním čase. Jsou plné marcipánu a kandovaného ovoce. A tyto, z našeho receptu,…
Všechny sypké suroviny odměříme do mísy. Tvoří-li karobový práše hrudky, důkladně je rozmělníme a vmícháme do sypké směsi. Poté přidáme tekuté suroviny a vymícháme…
Ze všech surovin vypracujeme na vále hladké nelepivé těsto a rozválíme jej na tloušťku 3-4 mm. Vykrajujeme libovolné tvary, které přenášíme na plech vyložený pečicím…