Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehoučký vepřový bůček

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mojetara mojetara

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 90 min

100 min (10 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Dokřupava vypečený bůček si zaslouží zajímavé dochucení. K tomu nám pomůžou nejen ústřicová a sójová omáčka, ale také česnek se zázvorem a badyán. Opravdu netradiční spojení chutí. Vyzkoušejte a přesvědčte se sami.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 920 kJ /
2 610 kcal
Bílkoviny110,54 g
Tuky208,42 g
Vláknina8,20 g
Cholesterol 367 mg
Sodík 6,21 g
Sůl13,60 g
Sacharidy71,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček nakrájíme na kostky. Kousky masa dáme na suchou rozpálenou pánev. Smažíme ze všech stran dozlatova. Mírně snížíme teplotu pod pánví a opékáme tak 10 minut, aby vytekla část tuku. Krok 2: Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno. Cibuli přepůlíme a pak krájíme na čtvrtměsíčky. Zázvor nakrájíme na plátky. Jarní cibulku překrojíme na třetiny. Krok 3: Opečený bůček vyndáme z pánve a tuk slijeme. Krok 4: Na pánev dáme nakrájenou cibuli (ono tam trochu tuku přece jen zbyde…), cibuli smažíme tak 2-3 minuty. Přidáme česnek a opékáme necelou minutu. Krok 5: Bůček vrátíme zpátky do pánve na osmahnutou cibuli. Promícháme a přidáme 2 lžíce cukru. Dobře promícháme, aby cukr zkaramelizoval. Přidáme plátky zázvoru, badyán, kuličky pepře a nakrájenou jarní cibulku. Promícháme a přidáme světlou sójovou omáčku, pak ústřicovou omáčku. Krok 6: Dobře promícháme a zalijeme vodou tak do poloviny pánve. Dvě třetiny masa by měly být pod vodou. Přikryjeme a vaříme na středním plameni tak 50-60 minut, dokud bůček nezměkne. Krok 7: Pak odkryjeme a omáčku zredukujeme na hustější konzistenci. Podáváme s rýží nebo bagetou.

TIP: Krájení bůčku s kůží nebo bez kůže

Zveřejněno 13. 10. 2023

Poznámka autora mojetara

Bůček volíme dobře masitý, nebudeme přece servírovat vyškvařené sádlo. Dobu vaření samozřejmě přizpůsobíme schopnostem naší plotny. Nesolíme, omáčky sůl v pohodě zastoupí. Tento recept i s fotopostupem najdete také na www.mojetara.cz/recipe/krehky-veprovy-bucek-prekvapeni-s-ryzi/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehoučký vepřový bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJpRk

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehoučký vepřový bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJpRk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bůček bez kosti, cibule, česnek, zázvor čerstvý, cibulka jarní, cukr, badyán, pepř černý, sojová omáčka světlá, ústřicová omáčka

Přidat fotografie receptu