Červené roštěnky v papiňáku
Recept ještě nebyl hodnocenRoštěnku si nakrájíme na plátky tak 1 cm, naklepeme, osolíme, posypeme zázvorem a obalíme mírně v mouce. Do PH dáme olej, opečeme roštěnky z obou stran, vyndáme je na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Roštěnku si nakrájíme na plátky tak 1 cm, naklepeme, osolíme, posypeme zázvorem a obalíme mírně v mouce. Do PH dáme olej, opečeme roštěnky z obou stran, vyndáme je na…
Koleno si vykostíme a necháme na něm kůži (je důležitá pro tento pokrm) nakrájíme na 5 cm kostky. Kůži můžeme jemně nařezat, aby se sosík dostal víc do masa. Kostky si…
Koleno si vykostíme a necháme na něm kůži (je důležitá pro tento pokrm) nakrájíme na 5 cm kostky. Kůži můžeme jemně nařezat, aby se sosík dostal víc do masa. Kostky si…
Kuřecí žaludky dobře očistíme, opláchneme a necháme okapat. Pokud chceme menší kousky, ještě je přepůlíme. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a dáme osmažit na trochu…
Kůži na prsou nařežeme do mřížky, osolíme, položíme na mřížku do pekáče kůží nahoru a vložíme do rozpálené trouby na 220 C. Pečeme z obou stran, dohromady cca 12 minut.…
Maso nakrájíme na porce, nesolíme. Sójovou omáčku s medem, octem, rozmáčknutým česnekem a zázvorem nakrájeným na plátky uvedeme v kastrůlku k varu. Sejmeme ze zdroje…
Kuřecí prsa očistíme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Promícháme je v misce se škrobem, bílkem a slunečnicovým olejem. Zakryjeme a necháme marinovat 60 minut v chladu…
Na oleji si zpěníme cibulku nakrájenou na tenké měsíčky. Přidáme oloupaný a nakrájený zázvor a na tenké plátky nakrájený česnek. Krátce orestujeme, přidáme květák…
Jedním z oblíbených způsobů, jak připravit rybu, jsou rybí karbanátky. Dobře ochucené vařené rybí maso stačí obalit v mouce a potom osmažit dozlatova. Skvělé jsou…
Vyzkoušejte lehký předkrm z grilované cukety, který není složitý, ale přesto má maximum chuti. Klíčem úspěchu je odležení v marinádě z pomerančového džusu a balzamika.…
Candát patří mezi ryby, které se vyskytují i na našem území. Jeho maso je jemné a s příjemnou vůní. Příprava tohoto pokrmu je snadná a rychlá. Kořeněné filety jen zlehka…
Kuře ala kachna na zelí je lahodný recept, který vám ušetří čas, pokud nemáte čas na svatomartinskou husu, ale hodí se i na běžné sváteční dny. Perfektně se k němu hodí…
Pokud milujete vůně Asie a rychlá stir-fry jídla, na těchto kuřecích kouscích se zeleninou si určitě pochutnáte. Hoisin omáčka, typická pro čínskou kuchyni, se k této…
Maso nakrájíme na kostky, dáme do misky, a přihodíme sůl, zázvor, gyros, kmín, trošku pepře a pokapeme olejem, všechno promícháme a necháme odpočívat, než si připravíme…
Nastrouháme zázvor, prolisujeme česnek, přidáme ostatní suroviny a umícháme marinádu (zázvor a česnek dávám dle chuti).Omytá kuřecí křídla obalíme v marinádě a rozložíme…
Na oleji zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené mango, zasypeme zázvorem a skořicí a podlijeme vodou. Přidáme chili, protlak, ocet a cukr,…
Kapra si naporcujeme na podkovy a seřízneme kůži. Osolíme, opepříme a na oleji osmažíme dokřupava. omáčka: Na trošce oleje si zpěníme cibuli, česnek, přidáme zázvor…
Připravíme vývar. Proprané hřbety dáme do vody, přidáme pokrájenou mrkev a cibuli i se slupkou. Přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a zakryjeme. Necháme mírně…
Cibuli na oleji necháme zesklovatět, přidáme nakrájené maso, které zprudka orestujeme. K orestovanému masu přidáme česnek, sůl, zázvor, kajenský pepř, kari koření.…
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme dosklovata na oleji. Přidáme naklepané, mírně osolené a opepřené kotlety a zprudka je z každé strany opečeme. Kapii nakrájíme na…
Dáme vařit čočku, předvařené bude vaření trvat cca 15 minut.Najemno pokrájenou cibuli nechte spolu s nasekaným chilli a zázvorem zesklovatět na rozpáleném oleji,…
Na oleji necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli,přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky,chvíli orestujeme,potom přidáme bílé víno,mraženou zeleninu,zázvor…
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, opepříme, smícháme s pokrájenou jarní cibulkou, hořčicí, nasekanou kapií a necháme asi hodinu marinovat v omáčce smíchané ze zázvoru…
Kousky vepřového ořezu opepříme a osolíme (pozor na slanost worcesteru), smícháme v zapékací míse nebo pekáčku s na kostičky pokrájenou cibulí, nasekaným česnekem,…