Mangová pěna (mango mousse)
Recept ještě nebyl hodnocenŽelatinu spolu s vodou necháme v kastrůlku nabobtnat (asi tak 10 min). Oloupeme mango a spolu s cukrem je rozmixujeme. V druhé misce vyšleháme obě šlehačky. Šlehačku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Želatinu spolu s vodou necháme v kastrůlku nabobtnat (asi tak 10 min). Oloupeme mango a spolu s cukrem je rozmixujeme. V druhé misce vyšleháme obě šlehačky. Šlehačku…
Na korpus: Rozdrcené sušenky smíchat s rozpuštěným máslem, upěchovat (dnem skleničky) na dno (dno vyložené pečícím papírem) dortové formy. Na 180°C předpéct 8 minut. …
Jahody rozmixujeme s cukrem, přidáme tvaroh a rozmícháme do hladka.Želatinu připravíme podle návodu na obalu a vmícháme do hmoty.Nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku …
Příprava těsta: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, a přidáme 4 PL mléka. Bílky ušleháme s cukrem na tuhý sníh, žloutky ušleháme s vychladlou čokoládou a s tuhým…
V jedné míse smícháme sypké ingredience (obě mouky, prášek do pečiva, kypřící prášek do perníku, puding, třtinový cukr, skořice, kakao). V druhé míse smícháme tekuté…
Broskve a jablka pomeleme a v kastrolu vaříme do zhoustnutí. Přidáme rozpuštěnou želatinu a přesuneme do sklenic. Zavaříme - já v mikrovlnce. Díky zelené želatině směs…
Do mísy rozdrobíme sušenky a přelijeme je rozpuštěným máslem. Důkladně promícháme, aby se obě suroviny spojily. Připravíme dortovou rozkládací formu a na dno namačkáme…
Těsto: Žloutky utřeme s cukrem do pěny, poté přidáme vodu, olej, prášek do pečiva, mouku a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymaštěné a…
Piškot: Plech vyložíme papírem na pečení a ten potřeme máslem. Oddělíme bílky od žloutků. Polovinu cukru vyšleháme se žloutky (asi 5 minut, na střední rychlost) do…
Na dno formy dáme pečící papír střižený na míru a vyskládáme první vrstvu sušenek. Připravíme banány rozřízlé po délce na poloviny, čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a…
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva a kakao som zmiešala a preosiala do cesta a opatrne vmiešala. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na…
Sušenky rozdrtíme, polijeme rozpuštěným máslem a promícháme, Utlačíme na dno dortové formy. Dáme ztuhnout do lednice.Tvaroh, jogurt, cukr dáme do mísy a mixérem…
Sušenky rozdrtíme, polijeme rozpuštěným máslem a promícháme, Utlačíme na dno dortové formy. Dáme ztuhnout do lednice.Tvaroh, jogurt, cukr dáme do mísy a mixérem…
Změklé máslo smícháme s ostatními surovinami, vypracujeme těsto (používám hnětací háky a robot), odložíme odpočívat do lednice.Suroviny na náplň smícháme dohromady,…
Kuře si omyjeme a vaříme ve vodě s kořením i s pórkem do měkka. Vývar pak scedíme, část pórku necháme do výborného vývaru a kuřecí polévky a část ho použijeme do rosolu…
Světlé těsto - bílky ušleháme, ke konci dadat cukr a následně ostatní suroviny a jemně vymíchat. Tmavé těsto - žloutky a vejce utřít s cukrem doběla, přidat mouku…
Čokoládu nasekáme na menší kousky. Želatinu namočíme do studené vody. Mléko zahřejeme, stáhneme z ohně a do horkého přidáme čokoládu. Mícháme dokud se čokoláda…
Tento jednoduchý a osvěžující dezert tvoří několik vrstev. Čerstvé ostružiny zalijeme pudinkem, na něj naneseme jemnou tvarohovo-smetanovou náplň a povrch posypeme…
KORPUS: Žloutky spolu s cukrem umícháme do pěny, přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku smíchanou s práškem do pečiva a zlehka promícháme. Takto připravené těsto…
Snadné vepřové maso ve vlastní šťávě se hodí připravovat zejména tehdy, když potřebujete zpracovat větší množství masa a odřezků například po zabijačce. Skvěle se hodí…
S blížícími se letními dny přichází sezóna sklizně meruněk. Z tohoto sladkého ovoce můžete připravit lahodné meruňkové řezy s krupicovým krémem a želatinou. Každé sousto…
Sladké kostky, které ozdobí váš stůl. To je nepečená směs sušených brusinek a meruněk, které dochutí marmeláda a kapka vašeho oblíbeného likéru. Po ztuhnutí a…
Jedním ze známých italských dezertů je panna cotta, lehce oslazená smetana ztužená želatinou. Panna cottu můžeme připravit také ochucenou čokoládou. Dobře vychlazenou jí…
Lehký jahodový dortík se svěží vrstvou želatiny je ideálním dezertem pro teplé dny. Kombinace nadýchaného piškotového korpusu, jemného krému a sladkých jahod potěší oko…