Halloweenské řezy
Chystáte halloweenskou oslavu a hledáte dezert, který zaujme chutí i vzhledem? Tyto řezy jsou ideální volbou! Vláčný čokoládový korpus s krémem z mascarpone a jahod je doplněný rudým ovocným rozvarem, který připomíná krev. Výsledný efekt evokuje střeva nebo mozek – perfektní pochoutka pro milovníky strašidelných sladkostí.
Suroviny pro 1 plech
Plech o rozměrech 20x25 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 29 215 kJ / 6 983 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,24 g |
Tuky | 403,53 g |
Vláknina | 26,40 g |
Cholesterol | 881 mg |
Sodík | 2,53 g |
Sůl | 2,05 g |
Sacharidy | 733,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 175°C. Formu o rozměrech 20x25 cm vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout. Mouku promícháme s kypřicím práškem, jedlou sodou a prosejeme.
Krok 3: V míse smícháme žloutky, jogurt a olej. Přidáme rozpuštěnou čokoládu. Přidáme prosátou mouku se sodou a kypřicím práškem. Krátce promícháme.
Krok 4: Z bílků, cukru a špetky soli vyšleháme pevný sníh, který opatrně vmícháme do těsta.
Krok 5: Těsto rozprostřeme do formy a pečeme 25-30 minut. Necháme zcela vychladnout a následně opatrně prokrojíme, abychom získali dva pláty těsta.
Krok 6: Zatímco se peče korpus, připravíme ovocný pudink do krému. Rozmražené jahody rozmixujeme s vodou a propasírujeme na hladké pyré. Smícháme s cukrem, pudinkovým práškem a za stálého míchání svaříme do zhoustnutí jako klasický pudink.
Krok 7: Přendáme do misky, přikryjeme potravinovou fólií, aby se nevytvořil škraloup a necháme zcela vychladnout (dávám do lednice).
Krok 8: Jakmile je pudink studený, krátce, ale důkladně ho prošleháme s mascarpone. Podle potřeby dosladíme moučkovým cukrem. Třetinu krému namažeme na plát těsta, přiklopíme druhým plátem.
Krok 9: Zbytek krému přendáme do cukrářského sáčku se zdobící špičkou (kruh o průměru alespoň 1 cm). Nastříkáme na vrch korpusu v nedbalých smyčkách, které budou tvořit základnu ,,mozku nebo střev".
Krok 10: Dáme chladit do lednice a připravíme rozvar. Nejdříve rozmixujeme rozmražené ovoce s cukrem a propasírujeme. Želatinu namočíme do studené vody. Ovocné pyré přivedeme k varu a na mírném ohni provaříme 3 minuty za stálého míchání.
Krok 11: Sundáme z plotny, odstraníme pěnu a vmícháme namočenou želatinu (nejprve z ní opatrně vymačkáme přebytečnou vodu).
Krok 12: Necháme vychladnout na pokojovou teplotu a následně pomocí silikonové mašlovačky naneseme opatrně na vrstvu krému, čímž vytvoříme dojem krve.
Zveřejněno 21. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Halloweenské řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkERB
Moje poznámka
Halloweenské řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkERB
Nejnovější recepty
Bramborový salát pro sváteční chvíle
Přidáno před 6 hodinami
Hostomický likér
Přidáno před 9 hodinami
Pečený kuřecí gyros
Přidáno před 9 hodinami
Plněné perníčky
Přidáno před 13 hodinami
Bulgur s rukolou a granátovým jablkem
Přidáno před 14 hodinami
Vánoční makové stromečky
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Cukrovinky na adventních trzích v Praze: Čokolády za 320 Kč, skvělé cukroví na Jiřáku i perníčkový sirup na Míráku
Lékárna.cz: Zdravější sladidla pro vaši linii, zdraví a vánoční pečení bez výčitek
Jak na ty nejlepší vanilkové rohlíčky a jakou mouku do nich použít? Nejčastěji je to hladká, vynikající jsou s ořechy i mandlemi
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nepečené mandarinkové řezy
Jana1973 před 5 hodinami
Cizrna po indicku
martdol@seznam.cz před 5 hodinami
Kuře na kari
Hanina65 před 5 hodinami
Kulajdička, jak ji dělala maminka
misak2 před 10 hodinami
Kaldounová polévka
Hanina65 před 10 hodinami
Falešný "segedín" z cukety
MartinMartin před 11 hodinami
Jelení guláš
MartinMartin před 11 hodinami
Guláš z jeleního masa
Simonyta před 11 hodinami
Cibulová polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Domácí listový závin se slanou náplní
Wikki před 12 hodinami
Suroviny:
čokoláda hořká,
mouka hladká,
cukr,
jogurt bílý,
olej,
vejce,
soda jedlá,
kypřící prášek,
sůl,
mascarpone,
jahody mražené,
voda,
pudink vanilkový,
cukr,
ovoce mražené,
cukr,
želatina
Komentáře (3)