Těstoviny se zeleninou, tuňákem a žampiony
Recept ještě nebyl hodnocenNa olivovém oleji si osmahneme cibulku, přidáme na drobno nakrájené žampiony a podusíme asi 10 minut. Přidáme tuňáka (já dávám bez šťávy). Můžeme osolit a opepřit - máme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na olivovém oleji si osmahneme cibulku, přidáme na drobno nakrájené žampiony a podusíme asi 10 minut. Přidáme tuňáka (já dávám bez šťávy). Můžeme osolit a opepřit - máme…
Žampiony očistíme a nasekáme na drobno, špenát umyjeme, zbavíme tvrdých stonků, necháme oschnout a párkrát překrojíme.Na kousku másla podusíme tak 2-3 minuty žampiony,…
V hrnci na tuku si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a osmažíme do sklovita, přidáme mouku a osmažíme do světlehněda, Pak přidáme zeleninový vývar, zalijeme vodou dle…
Na tuku smahneme cibuli s uzeninou a přidáme vše ostatní, vejce nakonec, a mícháme. Fantazii se meze nekladou. Dobrou chuť!
Kuřecí prsa si naklepeme, osolíme, opepříme, přidáme grilovací koření a dáme na rozehřátý olej. Děláme je tak dlouho, dokud nezměknou. Nakrájíme si papriku, rajčata,…
1) Lžíci oleje zahřejte v pánvi a pak na ni rozlijte vajíčka. Opékejte 1 minutu, pak omeletu srolujte a nastříhejte kuchyňskými nůžkami. 2) Do pánve dejte zbytek oleje…
Žampiónům vylomíme třeně, klobouky oloupeme, zevnitř posolíme a do každého klobouku dáme kousíček másla. Třeně a malé žampiony nakrájíme na malé kousky a dáme na sádlo…
Křepelky očistíme pokud to jde (já musela stáhnout kůži), naporcujeme, osolíme a opepříme. Cibuli, mrkev a česnek nakrájíme na kolečka, řapíkatý celer zbavíme vláken a…
Filety ryby okoreníme, osolíme a obalíme v hladkej múke.Slaninu nakrájame na malé kocky a vyškvaríme. Škvarky vyberieme na tanierik a udržiavame v teple. Na výpeku…
Základem celého úspěchu je uvařit brambory. Ty se musí vařit ve slupce, v osolené vodě a to na 1 litr vody 250 g soli. Od postavení na plotnu to trvá 2 hodiny. Brambory…
Troubu předehřejte na 190°C. Řepy dobře omyjte a co nejlépe očistěte kartáčkem. Na plech dejte list alobalu, na něj položte řepy, zakápněte olivovým olejem a posypte…
Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Eidam nakrájíme na čtverečky a pak střídavě napichujeme na špejli, začínáme a končíme masem. Obalujeme postupně v mléce…
Květák rozebereme na růžičky a povaříme ho ve slané vodě asi 5 minut. Maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, okořeníme a promícháme se žloutky. Rozpálíme…
Na trošce oleje a jedné lžíci másla podusíme zeleninu tak, aby zůstala pevná.Plátky slaniny opečeme v pánvi nasucho dokřupava.Těstoviny uvaříme podle návodu a…
Kuřecí stehna uvaříme ve slané vodě (zůstane vývar na polévku). Stehna obereme (bez kůže). Brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme zeleninu, kuřecí maso, …
Pomocí ponorného mixeru připravíme marinádu z oleje, šťávy a kůry dobře omytého citronu, česneku, bazalky, soli a pepře.Porce tuňáka opláchneme, dobře osušíme, vložíme…
Pripravime obalovaci smes. V jedne misce mleko s vejci a v druhe mouku se vsim korenim (je tam dost pepre, tak k ruce kapesnicky :) ) Prsa nakrajime na stripsy, prvne…
4 toustové chleby dáme k sobě a namažeme pomazánkou. Na to dáme další toustový chléb a přidáme na toustový chléb další vrstvu pomazánky.Potom opakujeme, když je…
Ve vodě rozpustíme cukr a rozdrolíme droždí a necháme chvilku vzejít kvásek. V mouce rozmícháme sůl, přidáme rozpuštěný tuk a vmícháme kvásek. Zpracujeme těsto a…
Maso promícháme s najemno nasekanou papričkou, solí a pepřem. Cibule nasekáme najemno a vmícháme do masa. Pak ho pořádně propracujeme rukama, v masu by neměl zůstat…
Nakrájená kuřecí játra na větší kousky vložíme do misky, hojně zasypeme čerstvou či sušenou bazalkou, přidáme lžičku oleje a promícháme. Vložíme do lednice alespoň na 30…
Výborný a sytý oběd z jednoho pekáčku připravíme z brambor a dušeného kysaného zelí. Přidáme zeleninu, zalijeme vejci se smetanou a zapečeme. Před dopečením ještě jídlo…
Kdo nemá rád rybí maso, ale chce zachovat štědrovečerní tradice, nebo jen tak pro legraci, může si udělat kapra neživého! Při troše šikovnosti a fantazie si můžete…
Pomazánka, kterou namažete na chléb a potom osmažíte přímo s chlebem na oleji. To je výzva k odzkoušení. Není to obvyklé jídlo, ale může se stát oblíbeným zpestřením…