Kuře s bramb. knedlíkem a červeným zelím
Recept ještě nebyl hodnocenKuře osolíme, okořeníme a dáme na pekáček. Podlejeme trochou vody, a přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky a plátky másla, dáme péct. Červené zelí dáme do rendlíčku,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuře osolíme, okořeníme a dáme na pekáček. Podlejeme trochou vody, a přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky a plátky másla, dáme péct. Červené zelí dáme do rendlíčku,…
Kapustu premiešame so soľou a korením a necháme 30 min postáť. Občas premiešame.Potom pridáme na rezance nakrájanú papriku, na kocky narezané paradajky a semená.Prísady…
Všechny přísady na zálivku dobře promícháme v misce a zatím odložíme stranou.Do velké misky dáme na kousky natrhaný kadeřávek, přidáme 1/4 hrnečku zálivky a kadeřávek…
Maso nakrájíme na menší kousky, cibuli na kolečka, slaninu a kapii na plátky.Do misky dáme 5 lžic oleje, červenou papriku, česnek, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a…
Slaninu pokrájíme na malé kostičky a pokud je trochu tučnější, tak ji nasucho osmažíme dozlatova. Je-li slanina libovější, přidáme trošičku sádla nebo oleje. Ke konci…
Červené zelí s křenem, naložené na zimu rádi vyložíte na talíř k nějakému skvělému masitému jídlu. Křupavé a pikantní zelí vás svou chutí nadchne. Spotřebujete ho určitě…
Nedělní či sváteční oběd si žádá opravdovou pochoutku. Tou se může stát lahodná vepřová krkovice, která je pečená na červeném zelí. O dochucení se postará nejen víno,…
V sychravých podzimních dnech přijde vhod chutné jídlo plné vitamínů. Ochutnejte tento salát z červeného zelí, který stačí jednoduše ochutit pikantním kořením a po…
Pečínka z husy je lahodné sváteční jídlo. Důležité je husu nasolit předem, získá tak při pečení skvělou chuť i křupavou kůžičku. Přestože je pečení dlouhé, na tuto…
Asijský zelný salát s hruškou je svěží a lehký pokrm, který spojuje křupavost zelí s jemnou sladkostí šťavnaté hrušky. Tento salát obohacený o voňavé asijské ingredience…
Až budete chtít připravit třeba k nedělnímu obědu kachnu se zelím, zkuste tohle červené. Zelí se připravuje podle krajové zvyklosti a tak je na něj spousta receptů.…
Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky, přidáme 2 lžíce sójové omáčky slané, 1 lžíci sladké sójové omáčky, 1 lžíci worcesterové omáčky, drcený pepř, zamícháme a necháme…
Očistené husacie prsia umyjeme, osušíme, vložíme do pekáča a poriadne nasolíme. Soľ vmasírujeme aj do zárezov na koži, ktorú sme predtým narezali až po mäso. Husacie…
Černou ředkev oloupeme. Zeleninu očistíme, pokrájíme na slámové nudličky, vložíme do mísy, osolíme a dáme do ledničky odležet.Po odležení přidáme šťávu z jednoho citronu…
Zelí, jablko a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, smícháme a zakapeme olejem, citronem a dochutíme solí, cukrem a křenexem.
Z Wikipedie: Boršč (také boršč, bortsch, borstch, Borsh, boršč, Ukrajinský: борщ, v jidiš: באָרשט) je polévkou, která je populární v mnoha zemích střední a východní…
Kapustu rozpolíme, zbavíme vonkajších listov a vyrežeme koštial - hlúb. Pokrájame na prúžky a dáme do misy. Prilejeme vodu, šťavu z citrona a pomarančov a pridáme všetky…
Připravíme kvásek z 50 g polohrubé mouky, 50 ml vlažného mléka a cukru. Kvásek promícháme a necháme vykynout.Nakrájíme rohlík na kostičky, přidáme rozpuštěné máslo, sůl…
Červené zelí nakrouhám (nakrájím) na drobné proužky.Na sádle osmažím na drobno nakrájený bok a v něm zpěním na drobno nakrájenou cibuli.Zasypu cca 2 lžícemi cukru a za…
Zelí opláchneme. Cibuli nakrájíme, na olivovém oleji zpěníme, přidáme zelí, podlijeme vodou.Zelí 10 minut dusíme, občas promícháme, zaprášíme moukou.Na plech poklademe…
Husičku omyjeme, dobře nasolíme ve vnitř i na povrchu. Do břicha vtlačíme 1jablíčko zbavené jádřinců, vložíme do pekáčku vymazaného sádlem, dobře pokmínujeme. Pokrájené…
Nejdřív si připravíme červené zelí ze sáčku způsobem, kterým běžně děláme. Cibuli nakrájíme najemno a dáme zesklovatět na trochu oleje, nebo sádla. Mezitím si nakrájíme…
Brokolici a větší pórek nakrájený na kolečka povaříme asi 3 minuty v osolené vodě. Uvaříme 2 vejce natvrdo, a necháme vychladnout, nakrájíme do mísy na nudličky červené…
Poměry si můžete měnit dle chuti :-) Klíčení trvá cca 3-4 dny. Obilí si namočíme přes noc. Druhý den propláchneme vlažnou vodou a dáme na talíř na mokrou utěrku…