

Zapečené uzené s červeným zelím.
Suroviny
- 400 g selské uzené krkovice
- 1 cibule
- 50 g vysočiny
- 3 lžíce olivového oleje
- červená mletá paprika
- 2 lžíce hladké mouky
- Červené zelí (nakládané)
Postup přípravy receptu
Zelí opláchneme. Cibuli nakrájíme, na olivovém oleji zpěníme, přidáme zelí, podlijeme vodou.
Zelí 10 minut dusíme, občas promícháme, zaprášíme moukou.
Na plech poklademe vysočinu, rozložíme zelí.
Na zelí pokládáme nakrájenou krkovici. Posypeme červenou paprikou. A pokapeme olivovým olejem. Pečeme 20 minut při 150°.
Jako příloha houskový (bramborový) knedlík.
Poznámka od kuchařky
Jako doma na Svaté Heleně, chutnalo.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zapečené uzené s červeným zelím.
-
Děkuju moc krasne fotky ,jsem ráda že chutnalo.
-
Betino, dnesk jsem udělala tuto jednoduchou a rychlou dobrotu k večeři, syn si dal nášup velikosti další porce a máš ho na svědomí - teď tu heká jak březí vlk
díky za recept, udělám pro velký úspěch častěji
posílám bod a fotky -
Zase jeden recept u ktereho lituji, ze tu nemame uzene maso.
3
-
Vyskoušim snad někdy ,
děkuju
-
Betinko, vyzkoušej někdy dát místo vysočiny loveckej salám, je to ještě lepší
Dávám ti 3.boda
-
Betinko, to vypada moc pěkně
-
No jo, zase lahůdka