Salát z červeného zelí se sušenými švestkami
Recept ještě nebyl hodnocenKapustu (zelí) nakrájame na rezance a premiešame so soľou a cukrom. Necháme asi 30 min odstáť, občas premiešame.Slivky nakrájame na rezance, pridáme škoricu, jablkový…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kapustu (zelí) nakrájame na rezance a premiešame so soľou a cukrom. Necháme asi 30 min odstáť, občas premiešame.Slivky nakrájame na rezance, pridáme škoricu, jablkový…
1.Kotlety rozřízneme až ke kosti a rozevřeme. Mírně osolíme a opepříme, pak jednu stranu natřeme utřeným česnekem, druhou hořčicí, na ni položíme plátek slaniny, kotletu…
Maso umelu a vložím do mísy. Do mísy přidám na drobno nakájenou cibuli, utřený česnek, tavený sýr, bílky, kremžskou hořčici, strouhanku, sůl, pepř a koření. Vše dokonale…
Cviklu uvaríme a olúpeme. Narezanú slaninu vyškvaríme a orestujeme na nej narezanú cibuľu. Pridáme na tenšie rezance narezanú kapustu, na kocky narezané zemiaky a na…
Pečeni omyjeme, očistíme, osolíme, okmínujeme a necháme chvíli odležet. 3 cibule nakrájíme nahrubo, vložíme do rozpuštěného sádla na pekáč. Cibuli necháme zpěnit přidáme…
Dýni nakrájíme na malé kostičky, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a v předehřáté troubě pečeme asi 15 minut při 180°. Tempeth pár hodin před přípravou…
Zeli nakrajime na tenke prouzky, pridame posekanou celerovou nat, citronovou sul nebo kyselinu citronovou, olivovy olej a promichame (nemackame). Dochutime cukrem, soli…
Kuřecí očištěné maso nakrájíme na kousky, promícháme s nasekaným zázvorem, česnekem, chilli a marinujeme v sojové omáčce a olivovém oleji. Dáme stranou. Nudle uvaříme…
Zelí jemně nakrájíme (svrchní listy a košťály nepoužijeme). Pak ho osolíme a dobře promneme, aby zkřehlo. Pokud zelí se solí vyloučí šťávu, slijeme ji.Přidáme med…
Syrové brambory oloupeme a nastrouháme. Necháme odstát vodu, kterou naběračkou odstraníme. Poté nasypeme na jemno nakrájenou cibuli, majoránku (tou nešetříme), sůl, pepř…
Maso nakrájíme na menší kousky, cibuli na kolečka, slaninu a kapii na plátky.Do misky dáme 5 lžic oleje, červenou papriku, česnek, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a…
Šťavnaté kuřecí stehno, naložené přes noc v podmáslí, obalené v mouce se směsí koření a usmažené do křupava, podávané s lehce štiplavým zelným salátkem. Oběd, který…
Šťavnatá roláda z kachního masa, plněná neotřelou nádivkou z jedlých kaštanů a sušených meruněk, se výborně hodí ke svátečnímu obědu. Podáváme ji s bramborovými knedlíky…
V sychravých podzimních dnech přijde vhod chutné jídlo plné vitamínů. Ochutnejte tento salát z červeného zelí, který stačí jednoduše ochutit pikantním kořením a po…
Saláty nemusí být jen zelené listy. Vyzkoušejte křupavý salát z červeného zelí, které dokonale doplní a dochutí vyzrálá slaná niva. Výživnou hodnotu salátu přidají také…
I v zimě si můžeme vychutnat dobrý salát z čerstvé zeleniny. Křupavou mrkev a zelí zasypeme ořechy a podáváme se zajímavou a dobře ochucenou zálivkou z cherry a pikantní…
Pokud chcete na adventní neděli ohromit rodinu opravdu zajímavým pokrmem, zkuste náš recept. Suroviny jsou dostupné, kombinace dochucení masa netradiční a výsledek…
Asijský zelný salát s hruškou je svěží a lehký pokrm, který spojuje křupavost zelí s jemnou sladkostí šťavnaté hrušky. Tento salát obohacený o voňavé asijské ingredience…
Salát z červeného zelí, mrkve a jablka se skvěle hodí jako příloha například k pečenému masu. Díky křenu je lehce pikantní a kyselkavost dodávají jablka. Pohrajte si s…