Zelňačka mazurská - Kapuśniak mazurski

Suroviny

Suroviny:
1 hlávka červeného zelí (cca ¾ kg)
1 l bujónu nebo vývaru
0,500 kg brambor
0,010 kg rozinek
1 cibule
1 PL mouky
2 PL másla
1 KL vinného octa – červený
2 ks bobkový list
Kmín
Cukr
Pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si spařím a namočím rozinky. Pro tentokrát se obejdu bez rumu.

  2. Pokrájím si zelí, vykrojím košťál atd.

  3. Pokrájené zelí strčím do kastrolu, zaliji vřícím vývarem, zvolna vařím. Oloupané brambory pokrájím na kostky a přihodím k zelí.

  4. Pak přidám rozinky, kmín, koření, sůl pepř a trochu cukru.

  5. Očistím a pokrájím cibuli, na másle ji zesklovatím a zapráším moukou. Přidám do polivky ještě několik minut povařím. Po stažení z ohně dochutím octem.

Komentáře k receptu Zelňačka mazurská - Kapuśniak mazurski

Tématické fráze: mail bibliotekabielany.waw. loc:cz biuro@piwiarniawarka.rzeszow.pl loc:cz mail wobler.waw.pl loc:cz mail cezal.rzeszow.pl loc:cz mail awigazety.waw.pl loc:cz mail klubmazurski.pl loc:cz mail wiktoria.waw.pl loc:cz mail notabene.waw.pl loc:cz mail technobud.pl loc:cz mail redhouse.waw.pl loc:cz mail karmen.waw.pl loc:cz urbud@urbud.waw.pl loc:cz mail technobud.pl loc:cz mail urbud.waw.pl loc:cz mail jogakulturalna.waw.pl loc:cz mail cezal.waw.pl loc:cz mail elsagraf.waw.pl loc:cz mail tanidom.waw.pl loc:cz mail drukpol.waw.pl loc:cz mail zozbialoleka.waw.pl loc:cz