Vegan salát (i pro nevegany)

Suroviny

tempeth
dýně Hokaido
červené zelí
salát polníček
hrstka vlašských ořechů
chia semínka
olivový olej
sojová omáčka
balzamikový ocet
Na zálivku:
mořská sůl
pepř
med
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Dýni nakrájíme na malé kostičky, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a v předehřáté troubě pečeme asi 15 minut při 180 °C.

  2. Tempeth pár hodin před přípravou nakrájíme na plátky a naložíme do marinády z olivového oleje a sojové omáčky. Poté osmažíme a na papírové utěrce necháme osušit.

  3. V míse si smícháme drobně nasekané červené zelí, natrhaný salát polníček, hrst vlašských ořechů, chia semínka, vychladlou pečenou dýni a tempeth.

  4. Zálivka: olivový olej, balzamikový ocet, sůl, pepř a med (můžeme nahradit cukrem).

Komentáře k receptu Vegan salát (i pro nevegany)

Tématické fráze: salát pro vegany zálivka na salát vegan vegan salát vegan vlašský salát recept vegan zalivka na salat vegan saláty vegan salat recepty vlassky salat vegan recept vegan vlašský salát vlašský salát vegany vegan salát recept recept s tempethem recepty pro vegany salát zalivka pro vegany na salat recept na vegan salaty domácí vegan vlašský salát saláty pro vegany saláty při vegany vegan recepty vlassky salat ve