Maso je skvělým zdrojem bílkovin, a tak by nemělo v jídelníčku chybět. Možnosti úpravy jsou neomezené
Proč bychom měli konzumovat maso? Protože obsahuje velké množství kvalitních bílkovin, železo (největší množství železa je v hovězím mase), zinek, selen a důležité vitaminy, které v jiných potravinách nejsou zastoupené v takovém množství (konkrétně jde o vitamín B12). Ačkoliv je maso součástí zdravého jídelníčku, neměli bychom to s jeho konzumací přehánět.
Nejoblíbenější druhy masa
Jaké druhy masa patří mezi nejoblíbenější?
- Hovězí a telecí maso,
- vepřové maso,
- drůbeží maso (kuřata, kachny, husy, krůty, ...)
- králičí maso,
- skopové maso,
- zvěřina,
- ryby (sladkovodní a mořské),
- vnitřnosti.
Jaké jsou možnosti úpravy masa?
Maso lze upravovat nejrůznějšími způsoby. V létě je oblíbené maso na gril (naložené plátky i třeba na burger), v domácích podmínkách pak můžete maso péct, dusit, vařit i smažit. Fantazii se meze nekladou a je jen na vás, jaký způsob si vyberete.
Předchozí 1 2 3 4 … 22 … Další
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 1 hodinou
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 7 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 7 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 20 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Moderátorka Laďka Něrgešová nemá problém postavit se ke sporáku: Tyhle mrkvíky peče pro velikonoční koledníky
Náročné recepty? S námi zvládnete svíčkovou i makronky jako šéfkuchař!
Jak doma v troubě upéct jedlé kaštany? Před pečením je dobré namočit je do vody a lepšímu loupání pak pomůže jeden fígl