Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto patří mezi poklady italské kuchyně a má dokonale krémovou konzistenci díky pozvolnému vaření rýže ve vývaru. Rizota můžete vylepšit přidanou zeleninou, restovaným masem či slaninou a houbami.

Tradiční rizoto pocházející z Itálie u nás již zdomácnělo a našlo své místo snad v každé kuchyni. Tento pokrm existuje na nespočet způsobů, avšak základem je především správně uvařená rýže. Inspirujte se tímto výběrem z receptáře.

1/15

    1 z 15

    Houbové rizoto

    Houbové rizoto Video

    Houbové rizoto se stále drží na předních příčkách v oblíbenosti pro jeho úžasnou vůni i lahodnou chuť. Máte-li v košíku bohatou úrodu hub, neváhejte a zpracujte je na dokonalý oběd či večeři pro celou rodinu. Zaručeně je tímto pokrmem okouzlíte.

    2 z 15

    Lososovo-špenátové rizoto

    Lososovo-špenátové rizoto

    Máte chuť na krémové rizoto plné svěžích barev? Špenát vám klasickou bílou rýži promění na svěží zelenou, která bude lákat každého strávníka. Rizoto chutná báječně společně s restovanými kousky lososa s nastrouhanou citrónovou kůrou.

    4 z 15

    Dýňové rizotto s kokosovým mlékem

    Dýňové rizotto s kokosovým mlékem

    Dýně je dokonale všestranná surovina oblíbená zejména na podzim. Dýňové pyré s kokosovým mlékem navíc rizotu dodává krémovou strukturu a jemně nasládlou chuť. Dochutit jej můžete špetkou šafránu, výborně bude chutnat s opečeným tempehem

    6 z 15

    Cuketové rizoto

    Cuketové rizoto

    Pokud hledáte snadné bezmasé rizoto, tento recept vás jednoduše uchvátí. Rizoto z jedné pánve je bleskově připravené a skvěle zasytí celou rodinu. Jemnou chuť cukety i rýže podporuje smetana a rizoto stačí ozdobit kostičkami mozzarelly.

    7 z 15

    Srbské rizoto z vepřové plece

    Srbské rizoto z vepřové plece Video

    Jestli hledáte pokrm, který vás vrátí zpět do školních let, rozhodně si vsaďte na srbské rizoto s masem. Na přípravu je opravdu snadné a zvládne ho i začátečník v kuchyni. Rýže je ochucená rajčatovým protlakem a přidanou sterilovanou kapií i hráškem.

    8 z 15

    Šafránové rizoto s krevetami

    Šafránové rizoto s krevetami

    Šafránové rizoto je delikatesa, která se báječně hodí i k slavnostní večeři. Šafrán dodává pokrmu nádhernou zlatavou barvu a nenahraditelnou chuť. Krémové rizoto stačí zjemnit máslem a dochutit parmezánem. Podávat ho můžete s grilovanými krevetami.

    10 z 15

    Rizoto s fazolemi a klobásou

    Rizoto s fazolemi a klobásou

    Zkombinovat rýži s fazolemi a klobásou je trochu nezvyklé, přesto je tento pokrm sytý a výživný. K uvaření vám postačí několik surovin, které najdete běžně v lednici, výsledné rizoto zaujme svojí pestrostí. Hotové rizoto posypte sýrem a nakrájenou jarní cibulkou.

    12 z 15

    Chřestové rizoto s parmazánem

    Chřestové rizoto s parmazánem

    Pokud jste milovníky chřestu, tak si zaručeně pochutnáte na tomto výživném rizotu. Zelené hlavičky chřestu dodávají pokrmu svěží barvu, perfektně se kombinují s bílým suchým vínem v základu rizota a také s chutí slaného parmezánu.

    13 z 15

    Rizoto z trouby dle mého

    Rizoto z trouby dle mého

    Pokrmy z jednoho pekáče jsou velmi oblíbené, obzvlášť když vaříte pro velký počet strávníků. Klasické české rizoto se zeleninou a vepřovým masem si zamilujete a můžete ho snadno uvařit v troubě, bez zašpinění zbytečného množství nádobí. 

    14 z 15

    Rizoto s kuřecím masem

    Rizoto s kuřecím masem Video

    Rizoto s kuřecím masem je jednoduchá kombinace, které neodoláte. K rýži přidejte různou zeleninu, kterou můžete obměňovat podle svých zásob v lednici. Rizoto podávejte posypané strouhaným sýrem a ozdobené nasekanou petrželkou.

1/15

 

 

Komentáře

Další tipy a triky