

Rychlý litý koláč s čerstvým ovocem
Suroviny
- 1/2 l mléka
- 2 vejce
- 1/4 l polohrubé mouky
- špetka soli
- trochu pískového cukru
- třešně
- plátky broskví
- rybíz
Postup přípravy receptu
Mléko, vejce, mouku a špetku soli smícháme a prošleháme, aby nevznikly hrudky.
Necháme chvíli odstát.
Menší plech vymažeme tuhým máslem, nalijeme těsto a poklademe ovocem.
Když se moučník dopéká, posypeme ho cukrem, aby se rozpustil.
Ještě teplý řez si dáme k odpolední kávě.
Poznámka od kuchařky
Lze péci z poloviční dávky v remosce.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rychlý litý koláč s čerstvým ovocem
-
Urobila som dvojnásobnú dávku, aby bolo na veľký plech. A aby to bolo mäkké aj zajtra, lebo sme to ešte teplé nechceli jesť, tak som tam švacla pol prášku do pečiva. posypala čiernymi malinami a občas jahody. Je to chutné
Neviem, nabudúce skúsim aj bez toho prášku a nechám to do druhého dňa
-
Nejlepší letní moučník, ale u nás se dělává, když je čerstvé ovoce k obědu
. U nás se říkalo bublanina (těsto s ovocem v troubě na plechu krásně bublá). Název nadivajna také znám
. Podobný recept je http://www.toprecepty.cz/recept/5810-bublanina-nas...
-
Já tohle znám od babičky, celkem běžně pěču. Moje babi tomu říkala "nadivajna" a už jako malí jsme se mohli po ní utlouct. Je výtečná ještě teplá a opravdu je to něco jako "tlustá palačinka" na pekáči. PS: já nalívám těsto na pekáč vytažený z horké trouby už s rozehřátým máslem. Dávám veliký šťavnatý bod!
-
Má milovaná prababička takto dělá bublaninu :) A můžu vám říct, že je to ten nejúžasnější recept na něco na zub
-
děkuji za odpověď..stojí za zkoušku
-
-
Veselovská: A jak to víte, když jste zatím nevyzkoušela a neokusila? Kdyby bylo, recept bych sem nedávala, nehoním žádné body. Moji včerejší strávníci mají zatím všechny zuby
AniCiz: Ne nedává, je to vlastně taková palačinka s ovocem. -
Hm, to bude tvrdý jak "štolverk". Hrozný recept.
-
nedává se vůbec droždí,ani prášek?