Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Na sváteční pohoštění chystáme něco slavnostního, lahodného, co zaujme už na první pohled a po ochutnání si každý touží dát ještě kousek. Vybrali jsme pro vás recepty na moučníky na plechu, které rozhodně nezklamou, ale právě naopak - všichni z nich budou nadšení.

Pro návštěvu si přejeme připravit něco opravdu hodně dobrého, co všechny okouzlí a potěší. Do našeho přehledu jsme vybrali osvědčené moučníky, které patří k těm nejoblíbenějším. Ať už se rozhodnete pro Míša řezy nebo ty hraběnčiny, výsledek bude skvělý.
Míša řezy jsou svátečním moučníkem s úžasnou chutí. Nadýchaný kakaový piškot je doplněný vrstvou tvarohového krému a křupavou vrstvou čokolády. Nejlepší je až druhý den, když se chutě náležitě propojí a korpus získá vláčnost díky krému. Pokud se vám zdají řezy složité, připravte Míšu jednoduše do skleničky.

2. místo

Řezy inspirované slavným pařížským dortem jsou prostě neodolatelné. Pokud si vaše rodina nebo návštěva potrpí na krémové zákusky a miluje pařížskou šlehačku, tak v tomto případě určitě nepřijde zkrátka. Úžasný moučník zvládnou vykouzlit i začátečníci. 

3. místo

Hraběnčiny řezy, to je také pojem. Dalo by se říct "obyčejný jablečný moučník", ale není tomu tak. Tyto řezy jsou báječnou kombinací chutí, přičemž nadýchaný sníh je promění v sváteční dezert, který je provoněný skořicí a vanilkovým cukrem.

4. místo

Eskymáček milovaly už naše babičky, nebo spíš ti, pro koho jej babičky chystaly. Jedná se o poměrně snadný moučník, který potřebuje trochu času na vychlazení. Kakaový korpus je pokrytý výtečným kokosovým krémem a přestříkaný rozpuštěnou čokoládou.

5. místo

Netradiční ananasové těsto je snadné na přípravu. Po upečení plát necháme vychladnout a poté na něj rozetřeme hladký krém s vanilkovou příchutí. Na krém přijde ještě cik-cak pocákaná čokoláda a vrstvička sekaných ořechů. Moučník potřebuje minimálně hodinu vychladit.

6. místo

Pro milovníky šťavnatých tvarohových moučníků bude tento recept poklad. Nejedná se o nic složitého na přípravu. Pláty máslového těsta s droždím, provoněné citrónem a rumem, spojuje vrstva lahodné tvarohové náplně. Moučník stačí po upečení pocukrovat.

7. místo

Osvěžující řezy, které mají naspodu piškotovou vrstvu, pak lahodný smetanový krém, čerstvé ovoce (v tomto případě rozkrájené jahody) a vrstvu želatiny patří k těm nejoblíbenějším dobrotám. Co se týče horní vrstvy, můžeme použít klasickou želatinu nebo také vrstvu pudinku, který obvykle máme doma po ruce.
Strouhané buchty chutnají naprosto skvěle a jejich jednoduchá příprava si získala hodně fanoušků. Dají se připravit ve více variantách a můžete vyzkoušet také lahodný drobenkový koláč, který nadchne všechny milovníky snadného pečení.

Přejeme dobrou chuť a příjemné pečení.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli