Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dnešní top článek

Online časopis o jídle

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Kuskus

Kuskus (Coucous, marocká těstovina) je jednou ze základních potravin severoafrické kuchyně. Jde o spařenou a do kuliček tvarovanou krupici z pšenice, ječmene nebo prosa. Jeho příprava je velmi jednoduchá. Kuskus se nevaří, ale zalévá vroucí vodou, vývarem nebo vařícím pokrmem. Většina lidí si ho připraví spíše ve formě salátu, přílohy k masu nebo se zeleninovou směsí. Hodí se při hubnutí, je zdrojem vitamínu skupiny B i minerálů (zvláště kuskus celozrnný).

1 56 57 58 59 60 61 62 118 176 234

Nové tituly!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům