Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Kvalitní hovězí maso nepotřebuje žádnou složitou přípravu ani hromadu dalších přísad. Dáte-li si záležet, odmění se vám lahodnou chutí. V jednoduchosti je krása, tím se řídily už naše babičky, když připravovaly hovězí maso ve vlastní šťávě.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 033 kJ / 486 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,97 g |
Tuky | 42,42 g |
Vláknina | 11,34 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 815 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 18,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso nakrájíme na plátky, naklepeme je, okraje nařízneme, aby se plátky při tepelné přípravě nekroutily.
Krok 2: Maso osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a obalíme v hladké mouce.
Krok 3: Nakrájíme nadrobno cibuli, slaninu a česnek.
Krok 4: V hrnci rozpálíme olej, plátky zprudka opečeme po obou stranách a vyjmeme z oleje.
Krok 5: Ve stejném tuku orestujeme cibuli a slaninu, nakonec přidáme česnek. Ten orestujeme jen krátce.
Krok 6: K tomuto základu pak vrátíme maso, malinko ho podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka.
Krok 7: Plátky podáváme s vypečenou přírodní šťávou, již nezahušťujeme. Nejlepší přílohou je rýže.
Zveřejněno 10. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/00AK
Moje poznámka
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/00AK
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 4 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 5 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 6 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 7 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 9 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 10 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 10 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 11 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 11 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 12 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 13 hodinami
Tématické fráze:
hovězí na šťávě,
hovězí ve vlastní šťávě,
hovězí plátky,
hovězí maso na šťávě,
hovezi ve vlastni stave recept,
hovězí maso ve vlastní šťávě,
hovězí plátek,
recepty hovězí maso plátky,
hovězí plátky recept,
hovězí s rýží,
recepty na hovězí plátky,
hovězí plátky recepty,
recept na hovězí plátky,
maso na štave,
hovězí maso ve vlastní šťávě recept,
přírodní hovězí plátky,
dusene hovezi,
přírodní hovězí plátek,
hovezi platek na stave,
hovězí na šťávě recept
Suroviny:
plátek hovězí,
mouka hladká,
cibule,
česnek,
slanina uzená,
tymián,
pepř mletý,
sůl,
olej
Komentáře (24)
Co se týká nějaké té funkce, taky vůbec netuším, o čem je řeč