Ovocné tvarohové knedlíky
Ovocné knedlíky jsou v české kuchyni nepostradatelné a každý je má rád. Těsto z tvarohu je jednoduché, rychlé a chutné. Tyto ovocné knedlíky zvládnou i méně zkušení.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 005 kJ / 1 435 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,18 g |
Tuky | 48,96 g |
Vláknina | 7,20 g |
Cholesterol | 299 mg |
Sodík | 604 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 184,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z tvarohu, vejce, mouky, soli a oleje zpracujeme na vále těsto.
Krok 2: Těsto rozkrojíme napůl a z každé části vyválíme plát. Plát těsta nakrájíme na čtverce, do každého zabalíme ovoce, dobře uzavřeme a zakulatíme do tvaru knedlíku.
Krok 3: Připravené knedlíky vložíme do vroucí vody, po chvilce je oddělíme ode dna a jakmile se objeví na hladině, vaříme je ještě asi 3-5 minut.
Krok 4: Knedlíky na talíři poléváme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a přidáme kopeček kysané smetany.
Zveřejněno 5. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovocné tvarohové knedlíky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bxo
Moje poznámka
Ovocné tvarohové knedlíky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bxo
Nejnovější recepty
Skotský pudink s rebarborou
Přidáno před 50 minutami
Nudle s mákem a rebarborou
Přidáno před 3 hodinami
Hermelín s rebarborovo-cibulovou směsí
Přidáno před 3 hodinami
Lasagne s květákem a mrkví
Přidáno před 3 hodinami
Korejské stir-fry z mletého masa a cukety
Přidáno před 3 hodinami
Tartaletky s čokoládovou náplní a ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chřest v jemné omáčce se zeleným pepřem
Povar-Kuzmicz před 43 minutami
Vepřové nudličky se žampiony v pikantní omáčce
Sassa před 1 hodinou
Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou
Wizulle před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
lucyjezdikova před 3 hodinami
Salát z ředkviček
faluska před 10 hodinami
Chlebová polévka
faluska před 10 hodinami
Buchtičky s vanilkovým krémem jako od babičky
Martina.j před 10 hodinami
Děrovaná buchta
sarkahumlova před 10 hodinami
Pikant zelí s klobásou
MilosCz před 11 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Cadik před 11 hodinami
Tématické fráze:
tvarohové knedlíky,
tvarohové knedlíky recept,
ovocné knedlíky,
ovocné knedlíky z tvarohového těsta,
recept na tvarohové knedlíky,
tvarohové knedlíky s ovocem,
tvarohový knedlíky,
ovocne knedliky recept,
tvarohové knedlíky nejlepší recept,
recept tvarohové knedlíky,
tvarohové knedlíčky,
tvarohové jahodové knedlíky,
tvarohový knedlík,
nejlepsi tvarohove knedliky,
tvarohové knedle,
tvarohové těsto na ovocné knedlíky,
knedliky tvarohove,
ovocné knedlíky s tvarohem,
tvarohové meruňkové knedlíky,
recepty tvarohové knedlíky
Suroviny:
tvaroh,
vejce,
mouka polohrubá,
olej,
sůl,
ovoce,
máslo,
cukr moučkový,
smetana kysaná
Komentáře (203)
Polité máslem a sypané praženou strouhankou s moučkovým cukrem. Mňam
Fotku jsem nestihla ...nez jsem natahla film do fotaku...bylo po nich
https://www.toprecepty.cz/recept/29006-testo-na-tv...
Dovnitr davam i mrazene jahody,ci ostruziny,maliny,zacmodrcham dokulata tak,ze solicham knedlicek rukou,spojenou stranou o desku s moukou(stejny grif pouzivat uz 35let i na kynute),nic se neotevre,jen jemne te mouky,pro sichr
Ale co dělám špatně, že mi vždy knedlíky splasknou i když je propíchnu?
Není to tím, té dělám moc slabé těsto?
Dobře se s těstem pracuje.
Zkusila jsem udělat i pár knedlíků s banánem, jak tu psala jedna pisatelka. Tyto knedlíky nám ale nechutnali. Ačkoliv jsem měla hodně zralé banány, nebylo vůbec chuťově poznat, že v knedlíku jsou. Bylo to, jako bychom jedli prázdný knedlík bez ovoce. Takže já osobně knedlíky s banánem nedoporučuji. S meruňkami a jahodami byly výborné, takže u receptu zůstanu. Samotné nenaplněné knedlíky s čerstvými banány vedle by ale dobré být mohly.
Napodruhé jsem dělala knedlíky z více várek. Banánové jsem udělala na zkoušku hned v té první. Ochutnali jsme a do další várky už jsem banány nedávala. Zbylo mi tedy víc banánů a jelikož bylo horko, bylo třeba je rychle spotřebovat. Samotné čerstvé bychom je asi všechny nesnědli, takže jsem vzala tyčový mixer, banány nalámala do nádoby, přidala trochu cukru a malinko vody a směs jsem rozmixovala. Nalila jsem ji do malých plastových krabiček - vždy do polovičky. Vršel jsem zalila zbylými rozmixovanými jahodami a rychle šup do mrazáku. Je třeba to dělat rychle, aby banány nezačaly hnědnout. Vznikla tak moc dobrá dvojbarevná zmrzlina.