Postup přípravy
Krok 1: Lilek bez loupání, vcelku, upečeme v troubě nebo remosce (předem ho propícháme třeba špízovou jehlou - aby při pečení nepraskl). Ještě vlažný ho oloupeme a velice jemně nakrájíme.
Krok 2: Přidáme rozetřený česnek, sůl, jogurt, dobře promícháme a dáme vychladit.
Krok 3: Při podávání zakápneme olivovým olejem, můžeme zdobit olivami a přikusujeme pečivo.
Zveřejněno 2. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilek v bílém jogurtu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pPoy
Moje poznámka
Lilek v bílém jogurtu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pPoy
Nejnovější recepty
Zavařený základ na lečo
Přidáno před 1 hodinou
Jemně pikantní papriky
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 15 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 17 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 18 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 1 hodinou
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 12 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 14 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 14 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 15 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 15 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 16 hodinami
Croissanty s nuttelou
hustaliska před 17 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 18 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 18 hodinami
Tématické fráze:
lilek s bílým jogurtem,
lilek vcelku,
lilek baklažán bílý,
loupání lilku,
lilek loupání,
lilek s bílým jogurtem a s česnekem,
lilek na bílého jogurtu,
bílé baklazany recepty,
lilek s bilim jogurte,
baklažán bílý recepty,
lilek v remosce,
recept lilek remoska,
recepty na baklažán bily,
turecká kuchyně,
lilek loupani?
Suroviny:
lilek,
česnek,
jogurt bílý,
sůl,
olej olivový,
olivy
Komentáře (4)