Paprikový krém - ajvar - mé sestry
Paprikový krém, známý jako ajvar, je lahodná a aromatická pochoutka pocházející z Balkánu. Ajvar se skvěle hodí jako pomazánka na chleba, příloha k masu nebo ingredience do různých pokrmů.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 993 kJ / 1 671 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,42 g |
Tuky | 153,42 g |
Vláknina | 16,16 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 56,10 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paprikový krém - ajvar - mé sestry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/00M7
Moje poznámka
Paprikový krém - ajvar - mé sestry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/00M7
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 6 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 13 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 13 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 1 hodinou
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 3 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 3 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 3 hodinami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 5 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 6 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 8 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 8 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 8 hodinami
Tématické fráze:
ajvar použití,
ajvarová omáčka,
ajvarova pomazanka,
na co použít ajvar,
ajvar z cukety,
ajvarová omáčka recept,
ayvar,
omáčka ajvar,
cuketový ajvar,
domácí ajvar,
použití ajvaru,
domácí ajvar recept,
papriková pasta,
paprikový aivar,
pečený ajvar,
aivarová omáčka,
papriková pasta ajvar,
papriková pasta recept,
ajvar tety milice,
ajvar omáčka
Suroviny:
paprika čerstvá červená,
cibule,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
olej,
česnek,
sůl,
pepř černý,
ocet
Komentáře (19)
Tento recept, ako píšem hore - určite si čítal - mám od sestry, nie je z Balkánu, ale zo Slovenska a vyrába pre svoju rodinu svoj "ajvar". Chuťovo pripomína ajvar, ktorý si nosím z dovolenky. V podstate samá paprika...Dolu v komentároch píšem aj o druhom "ajvare", ktorý sa robí s pridaním pečeného lilku.
Je celkom možné, že by ti ani nechutil, napriek tomu ďakujem za komentár, do nadpisu dám malú zmenu.
de.wikipedia.org/wiki/Datei:Aubergine.jpg
Ajvar je totiz pasta z papriky a lilku.Ten zbytek prisad je v poradku.
Ak ma pamäť neklame, sestra to robí inak - aj baklažán upečie, ošúpe, poseká a potom všetko dokopy...
Ale je mi jasné, že Balkán je široký pojem...
Žížalka, sestra robila ajvar aj s pridaním pečeného baklažánu, recept od Airan je také niečo?