Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Pohanka je nejen prospěšná našemu zdraví, ale také výborně chutná. Podle tohoto receptu umixujeme pikantní pomazánku, která voní smaženou cibulkou a česnekem. Podáváme ji vychlazenou, s nadrobno nakrájenými kyselými okurkami.
Suroviny pro 1 dávka
na 5-6 krajíců
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 069 kJ / 733 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,50 g |
Tuky | 43,05 g |
Vláknina | 15,73 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 200 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 66,69 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q957
Moje poznámka
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q957
Nejnovější recepty
Dědova kulajda
Přidáno před 3 minutami
Houbové ragú s těstovinami
Přidáno před 57 minutami
Salát s křehkým čerstvým čajotem
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí stir-fry s rýží
Přidáno před 10 hodinami
Tuňákové placičky s nivou
Přidáno před 10 hodinami
Proteinový marshmallow dezert
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzské brambory
JanaMo před 1 minutou
Nejlepší litý perník
vesnickydesolat před 40 minutami
Drobenkový hruškový koláč
Ajca1 před 1 hodinou
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Lucie1001 před 2 hodinami
Jihočeská kulajda
bonkova před 2 hodinami
Čalamáda moc dobrá
HusoKachna před 2 hodinami
Putimské vepřové nudličky
bonkova před 2 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
bonkova před 2 hodinami
Tvarohová pomazánka se smaženými vejci a koprem
ZboSy před 5 hodinami
Řecké bifteki s citronovými bramborami a tzatziki
ZboSy před 5 hodinami
Tématické fráze:
pomazánka z pohanky,
pohanková škvarková pomazánka,
pohanková pomazánka,
jak správně uvařit pohanku,
škvarková pomazánka z tofu,
pohanka recepty,
pohanka pomazánky,
tatarák z pohanky,
pomazánky z pohanky,
pohanková pomazánka škvarková,
pohanka pomazanka,
rostlinné pomazánky recepty,
falosna skvarkoba pohankova natiwrka,
rostlinná škvarková pomazánka recept,
rostlinná pomazánka recept,
recepty na rostlinné pomazánky,
pomazankazpohanky,
falašná škvarková pomazanka,
pomazanka s pohankou,
rostlinné pomazánky
Suroviny:
pohanka,
vývar masový,
cibule,
olej,
česnek,
hořčice,
olej,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
okurky sterilované
Komentáře (74)
Měla jsem nachystaný celozrnný chleba na pomazání, ale měla jsem už hlad, tak jsem chleby snědla s máslem a rajčaty, udělala si pohanku a co myslíš: snědla ji jen tak teplou, fakt skoro jako prejt (který téměř nejím)
Je to vážně děsně dobré, chválím a udělám znova, třeba stihnu namazat
A možno mám nejakú inú pohánku - sparená a pod perinu schovaná nevstrebala všetku vodu, takže som dala na sporák a chvíľu ešte varila.
Zatímco A) dodatečně přidaný olej bezezbytku pojmulo, tak B) si se sádlem (zatepla) moc nevědělo rady a tuk z části zůstal na povrchu (i na foto je B) lesklejší)
Mimochodem, nemám dojem, že respektuješ přání administrátora.
Ba ne, něco takového se vymyslet nedá... o něčem takovém se může akorát zdát v těch nejstrašidelnějších snech...
Respektuji přání administrátora a k názvu rcp se nevyjadřuji…
A)
Uvařeno podle receptu. Už po pár minutách byla pohanka měkká a než se všechna voda vyvařila, tak na máčku nebyla asi proto, že se jen tak rozvařit nenechá.
Můj „tyčák“ si ani neškrtl a prý by rád viděl toho kolegu, který si s tou hmotou poradil…
Nevím, zda to byl jen dojem, ale přišlo mi, že A) bylo vodovější než B)
B)
Pohanka pouze spařená a pak uložená v teple;
byla pevnější než podle A)
Místo olivového oleje použito vepřové sádlo. No, koho by napadlo cpát do škvarků EVOO, že.
Ve finále jsem oba produkty smíchal, část slupl s chlebem a část jen tak se salátem z rajčat a poupat denivky.
*****
Mně to vůbec nepřišlo jako škvarková pomazánka, ale daleko víc jako zabíjačkový prejt… a možná, až budou paraši (valašský výraz pro zlobivá děcka) o prázdninách přecpaní masem, tak do nich naláduji tady totok...