Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 514 kJ / 362 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,95 g |
| Tuky | 18,20 g |
| Vláknina | 3,54 g |
| Cholesterol | 530 mg |
| Sodík | 3,62 g |
| Sůl | 9,19 g |
| Sacharidy | 22,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jazyky si uvaříme, důkladně oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
Krok 2: Do mísy si smícháme žloutky a mléko, přidáme pokrájené jazyky, rozmačkaný česnek, vegetu, prášek do pečiva, petržel, osolíme (vegeta je slaná, ať nepřesolíte), opepříme a dáme tolik mouky, aby vzniklo těstíčko.
Krok 3: Nakonec jemně zamícháme sníh z bílků, které nám zbyly.
Krok 4: Řízečky bereme malou naběračkou, nebo lžící, dáváme do horkého oleje a smažíme po obou stranách jako řízky.
Zveřejněno 23. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jazýčkové řízečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2ng
Moje poznámka
Jazýčkové řízečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2ng
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 6 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 5 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 6 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 7 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 8 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 11 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 11 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 11 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 11 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 12 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 12 hodinami
Tématické fráze:
vepřový jazyk jak oloupat,
vepřové jazyky,
jak vyudit jazyk,
jak oloupat vepřový jazyk,
jak vyudit vepřový jazyk,
jak oloupat jazyk,
syrový hovězí jazyk,
oloupat veprovy jazyk,
recept na syrový hovězí jazyk,
řízečky z hovězího jazyka,
vepřový jazyk recept,
jak chutná vepřový jazyk,
vepřové řízečky,
hovězí jazyk syrový,
syrový hovězí jazyk,
syrový hovězí jazyk recept,
vyuzený veprový jazyk,
syrový vepřový jazyk,
řízečky z vepřového jazyka,
jak vyudit hovězí jazyk
Suroviny:
jazyk vepřový,
česnek,
vejce,
mléko,
vegeta,
sýr nastrouhaný,
prášek do pečiva,
mouka polohrubá,
petrželka,
pepř,
sůl
Komentáře (11)
Papričko, já ani nevím k čemu bych to přirovnala, prostě maso v těstíčku, nám to chutnalo moc a jazyk je opravdu velmi dobrej a celkem levnej, proti všemu masu tady.
Syrové jazyky mají 100% v Kauflandu, teď jsme přijeli z nákupu a opět sem si je koupila-balení je po 2 kusech.
Díky, že se Vám nápad líbí
Jinak se mi ten nápad líbí, protože cokoliv má tvar podobný řízku, tak má u nás zaručený úspěch.