Vepřové smažené jazýčkové medailonky

Bibinka Kuchařka:

Doba přípravy: tak kolem 1 hodiny i s vařením jazyků PT1H00M 2 porce Pokrmy z vnitřností 18 názorů

Vepřové jazýčkové smažené medailonky
511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

2 vepřové jazyky
10 kuliček pepře
4 bobkové listy
sůl
sušený česnek (nebo čerstvý)
2 vajíčka
hladká mouka
strouhanka
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jazyky opláchneme a uvaříme v osolené vodě s přidáním pepřů a bobkových listů do měkka.

  2. Když jazyky vyndáme horké, snažíme se je i horké oloupat, nebo je rychle namočíme do studené vody a to jde loupat skoro samo.

  3. Oloupané jazyky si nakrájíme na 1 cm silné, osolíme je a poprášíme sušeným česnekem, nebo potřeme čerstvým kolik kdo chce.

  4. Pak už jen obalíme v trojobalu-mouka+vejce+strouhanka a zvolna osmažíme.

Poznámka

Jazýčky jsem už potřebovala zpracovat, aby mi neprošly a tak jsem zvolila tuto možnost a moc jsme si pochutnali. Jako přílohu jsem zvolila "Svěží bramborový salát". Smažené jazýčky jsou známé, ale toto je přece jenom jiné a taky vás motivuji na dobré jídlo!http://www.toprecepty.cz/recept/28790-svezi-brambo...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky


Ohodnoťte recept: Vepřové smažené jazýčkové medailonky

  • suslajda suslajda

  • savlinka savlinka

    Bibinka:jojo i MÍRA BYL NADŠENÝ:-)):-)):-)):-))

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    savlinka:Šavlinko, to jsi mi teda fakt udělala radost:yes: Ty jsi jazýček nikdy nejedla:-? Tak to by teda byl úúúspěch:yes: nakonec vám bude chutnat a budeš ho dělat častěji a když odmyslíš to jeho vaření, aby byl pěkně měkký, tak je to rychlé jídlo a ještě si na něm pochutnáš:-p:yes: Mírovi taky chutnal:-?

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    tak BIBINEČKO moje milá...ač jazyk vařím jen pejskovi a kočičce:-)):-)):-))tvůj receptík mě tak nadchl,že jsem dnes uvařila a musím říct je to dobrůtka:yes::yes::yes:přidávám foto;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    BILKOVAI: Ivetko, podle tvých komentářů je to delikatesa na druhou:-D:-)):-D Jo a děkuji ti, byl výbornej, to je takové jemné masíko:-p

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Vepřový jazyk je delikatesa. :-* Musím ho taky v nejbližší době koupit. Panebože já bych si zrovna teď tak dala:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Vepřový jazyk je delikatesa. :-* Musím ho taky v nejbližší době koupit. Panebože já bych si zrovna teď tak dala:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    To vypadá skvěle, škoda, že u nás kromě mne jazyk nikdo nejí:-((( Posílám bodík.:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    spagetka: Špagi, my taky, ale ten salát nám zbyl, tak jsme ho dojedli víš;-)

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

  • spagetka spagetka

    My k tomu nejradši br.kaši ;-):-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Jani, paráda!!!

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Bibinko tuhle lahodnou dobrotu jsem už dlouho neměla a tak bych si dala jůů:-8Mňam:-p+4:yes:
    S tím sloupnutím kůže z jazyka,to je teda věc:-SNěkdy to jde velice snadno a někdy musím použít ostrou škrabku na zeleninu:-)

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Jazíček vepřový je skvělý jak normál, tak uzený i když minulý týden jsem měl po dlouhé době problém, i když jsem ho vařil v papiňáku, tak byly dost tvrdy a přitom byly podle velikosti malých prasátek. Nevím proč. Jinak skvělé s bramborovou kaší. MŇAM +bodík 2

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo