Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 29 545 kJ / 7 062 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 151,97 g |
Tuky | 247,26 g |
Vláknina | 9,30 g |
Cholesterol | 1,45 g |
Sodík | 1,50 g |
Sůl | 4,01 g |
Sacharidy | 1 052,47 g |
Postup přípravy
Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru ( 120 g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, vodu a mouku zamíchanou s práškem do pečiva.Přidáme ořechy.Nakonec vmícháme sníh.
Na plech dáme pečicí papír, na který vylijeme těsto. Pečeme v předem vyhřáté troubě. Upečený korpus poznáme tak,že se kraje
odlepují od papíru. Pro jistotu můžeme do upečeného korpusu píchnout špejlí a pokud je špejle suchá - korpus je dobře propečený. Pokud zůstane špejle od těsta - je vnitřek syrový.
Krém - Máslo pokojové teploty ušleháme s den dopředu uvařeným pudinkem, cukrem a rozpuštěným ztuženým pokrmovým tukem. Vyšleháme pěkně do hladka a nakonec lehce vmícháme mleté ořechy.
Potahovací hmota:
Všechny ingredience dáme do mísy, cukr a mléko přesejeme, poté rukama spojíme a vznikne sypká směs. Tu vyklopíme na stůl a nachystáme si misku s vlažnou vodou. Pak už si jen namáčíme ruce ve vlažné vodě a zpracováváme tak dlouho až je hmota pěkně propracovaná a vláčná. Uchováváme v mikrotenu – doba použitelnosti jako sušené mléko.
Zveřejněno 31. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Anglická....ale marcipánová
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V7MX
Moje poznámka
Anglická....ale marcipánová
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V7MX
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 17 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 20 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno 6. 5. 2025 05:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maďarská rybářova polévka Halászlé
gedzitka před 3 minutami
Chia pudink s ovocem
nasr.ferid před 40 minutami
Krémová cibulačka
IIvveettaa před 4 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 10 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 11 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 12 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 13 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 13 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 13 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 14 hodinami
Tématické fráze:
marcipanova buchta,
marcipánové dorty recept,
marcipánové dorty recepty,
marcipánová prsa,
marcipánová dýně,
marcipánové buchty,
recepty na marcipánové dorty,
dorty marcipánové,
marcipánové dýně,
marcipánové dorty-recept,
marcipánová dorty,
máslový krém se ztuženým tukem,
marcipánové buchta,
recept marcipánová hmota,
anglické dorty,
marcipánové dětské dorty,
detske marcipanove dorty,
marcipan ala angicka,
marcipánová roládka,
marzipanová hmota recept
Suroviny:
mouka hladká,
prášek do pečiva,
vejce,
cukr moučkový,
olej,
voda,
ořechy mleté,
máslo,
pudink,
cukr,
ořechy mleté,
tuk ztužený,
cukr,
mléko sušené,
sirup glukózový,
tresť,
voda
Komentáře (16)