Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené vepřové maso s jablkovým pyré

Dušené vepřové maso s jablky a kari kořením spojuje sladko-slané chutě v lahodném pokrmu. Kousky jablek dodají kyselkavost. Výborné a snadné jídlo, které bude chutnat celé rodině. Podávejte s rýží.

Hodnocení receptu je 4,6 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HankaPu HankaPu

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 55 min

65 min (10 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 343 kJ /
560 kcal
Bílkoviny65,48 g
Tuky11,07 g
Vláknina13,95 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 174 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy43,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozehřátém tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Krok 2: Přidáme na nudličky nakrájené vepřové maso. Zprudka orestujeme a přidáme na plátky nakrájená a jadřinců zbavená jablka. Krok 3: Dle potřeby podlijeme horkou vodou a dusíme. Během dušení přidáme bujón, sůl a kari koření, případně trochu cukru. Krok 4: Dusíme do změknutí masa asi 45 minut (dle druhu masa). Krok 5: Podáváme s rýží, na kterou poklademe dušená jablka.

TIP: Jablka ve slané kuchyni

Zveřejněno 9. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené vepřové maso s jablkovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6RKV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené vepřové maso s jablkovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6RKV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

jednoduche, rychle, dobre!!! Posilam bod!!;-):-*:yes:

Dnes jsem to vařila a je to opravdu moc dobré. Manžel říkal, že to ještě můžu uvařit, a to znamená, že to chutnalo i jemu.

je to výborné,udělal jsem to pro mojí lásku a sklidil jsem veliký ohlas,díky za parádní recept :-K;-):yes:

dobrej receptik i ten muj mužsky si pochutnal,ma rad kari a ostra jídla a dceri to taky moc chutnalo:yes:,:-)

velmi dobrééé,určitě to někdy zopakuji

:yes: výborný recept, pochutnala si celá rodina ;-)

výborný receptík...dcerka si moooc pochutnala,i celá rodinka!;-)

Tahle bašta JE ! moc dobrá:-), něco velice podobného jsem kdysi dělala.....:yes::yes:+

Hani, je to za bod, moc se mi to líbí:-*

Ptám se, jak babka z filmu "kurvhošigutentag" to budou asi porce, néé?:-)):-D:-)) se picnu!!:-D:-)):yes:

Jiřko, já 5x musela recept číst, abych ty úprce našla :-)..Recept se mi ale líbí, je to zajímavá kombinace, ale dovedu si ji chuťově představit jako dobrou. Proto dávám bod:yes:

Hanko,co jsou to úprce,směju se tady jako praštěná...:-O jinak zajímavá kombinace...:-*

Tématické fráze:
dušení vepřového masa, vepřové maso recepty, dušená jablka, dusení masa, dušená vepřová panenka, dušená jablka s pudinkem, dušená jablka s pudinkem, vepřové maso, veprova panenka dusena, recepty z veproveho masa, dušená jablka recept, dusene maso, dušené vepřové, vepřový bok dušený, dušení vepřového, recept z vepřového masa, maso s jablky, dušené jablka, maso na dušení, veprove kostky s jablky

Suroviny:
maso vepřové, cibule, jablko, bujón, koření kari, sůl, cukr krupice, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu