Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohový koláč č.3

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 162 kJ /
4 819 kcal
Bílkoviny135,33 g
Tuky223,21 g
Vláknina28,14 g
Cholesterol 1,19 g
Sodík 909 mg
Sůl1,95 g
Sacharidy528,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku dáme do mísy, přidáme mandle,cukr, sůl, a vejce a máslo. Rychle zpracujeme. Necháme odpočinout. Krok 2: Potom 2/3 těsta vyválíme. Vyložíme jím formu. Ze zbytku uděláme pásek a uděláme ve formě okraje. Krok 3: Ze surovin uděláme náplň a tu nalijeme do formy, dáme péct po půl hodině pečení posypeme lupínky a dopečeme.

Zveřejněno 19. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový koláč č.3

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kMv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový koláč č.3

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kMv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Romčo, děkuju moc za odpověď, nakonec jsem ho taky udělala a pravda je, že nevypadal vůbec jako na obrázku, ale jíst se dal. Podruhé ho ale podle toho samého receptu dělat nebudu. Naštěstí je tu spousta jiných skvělých receptů, určitě je z čeho vybírat. Marně jsem tu čekala půl roku na jakoukoliv odpověď, takže jsem za Tvá slova opravdu vděčná a ještě jednou děkuju.;-)

Helča:koláč jsem dělala dle receptu a je pravda že opravdu nenakynul sice nebyl špatný;-) ale tak jak na fotce nevypadl býl spíše takový hutný :-), tak že tentokrát tam dám prášek do pečiva ale kolik to netuším :-8

Koláč vypadá nádherně, lákavě. Jen mi v receptu taky chybí víc informací. Podle surovin to vypadá jako těsto na nějaké vánoční vykrajované :-8 , ale samotný koláč pak na fotkách vypadá jako kynutý. Takže se taky přidávám k dotazu, jestli přijde do těsta nějaké kypřidlo nebo kvasnice? A pak ještě mě zajímá, tu Heru rozpustit nebo zatuha? A co formu, vymazat, vysypat? Děkuju za případnou odopověď. :-)

Magdaléna 4. 8. 2010 20:24
:-?
Ahoj...chcem sa spýtať...do cesta sa nedáva droždie, ani prášok do pečiva? Cesto vyzerá nadýchané...

Koláč jsem udělala skorosousedce, která žije v domečku úplně sama, má 85.narozeniny(velmi vitální,seká kosou louku...) a má moc ráda sladké, ale nesmí ho moc. Dala jsem pro ní méně cukru, mandlový likér doma nemám, tak jsem dala vaječný koňak. Aby toho neměla příliš, dělala jsem v dortové formě. Zítra jí to odnesu, pěkně se to rozleží. Fotky+bodík:yes:

Tak koukám, dneska je to sám tvaroh!:-)):yes:

Tématické fráze:
tvarohový koláč, vanoční tvarohovy kolač, tvarohový koláč recept, recept na tvarohový koláč, vykrajované koláče, tvarohový koláč video, varohový koláč, tvarohový koláč s ananasem, tvarohovi dort, tvarohovy kolac s hrozinkami, tvarohový meruňkový koláč, t varohový koláč, tvarohovi kolač, koláč s tvarohem video, mandlový koláč s tvarohem, kolac s t, tvarohový dort pečený s hrozinkami, vánoční koláč, sacher dort recept, recept tvarohový koláč

Suroviny:
mouka polohrubá, mandle mleté, cukr, vejce, tuk hera, citron, rozinky, vejce, tvaroh, smetana zakysaná, vanilka, solamyl, cukr, likér mandlový, lupínky mandlové

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu