

Ořechový dort
Suroviny
- Na korpus:
- 14 zarovnaných lžic hrubé mouky
- 10 zarovnaných lžic cukru krystal
- 3 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- 3 lžíce oleje
- 2 lžičky kakaa
- 2 lžíce vody
- Na krém:
- 6-7 dkg vlašských ořechů
- 6-7 dkg dětských piškotů
- 10 dkg cukru krystal
- 1,5 dcl mléka
- 15 dkg másla
- Šlehačka v prášku
Postup přípravy receptu
Korpus:
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku do které jsme přimíchali prášek do pečiva, přidáme ostatní suroviny a přimícháme tuhý sníh.Nalijeme do vymazané a moukou vysypané dotové formy v průměru cca 24 cm a pečeme v předehřáté troubě na 180st. cca 14 minut.
Krém:
Ořechy a piškoty si rozsekáme, přidáme cukr, mléko a svaříme. Vychladlé vyšleháme s máslem a dáme do lednice.Ztuhlý krém natřeme na korpus (trošku si můžeme nechat na ozdobu dortu).
Na krém natřeme šlehačkový krém smíchaný se ztužovačem šlehačky.
Vrch dortu zdobíme podle fantazie a příležitosti.