Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 093 kJ / 2 412 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,13 g |
Tuky | 104,49 g |
Vláknina | 179,27 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 165 mg |
Sůl | 0,49 g |
Sacharidy | 158,80 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 3. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hummus s pita chlebem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wlzR
Moje poznámka
Hummus s pita chlebem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wlzR
Nejnovější recepty
Domácí libečková sůl
Přidáno před 50 minutami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 5 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 5 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 5 hodinami
Sekaná s červenou řepou, hráškem a kukuřicí
Přidáno před 5 hodinami
Karamelizovaná červená cibule
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 50 minutami
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 2 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 4 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 4 hodinami
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 7 hodinami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 18 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 19 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 20 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 20 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 21 hodinami
Tématické fráze:
hummus recept,
jak vyrobit hummus,
hummus a nadýmání,
řecký hummus s tahini,
cicerova pomazanka,
cuketový hummus,
grilování odzkoušené recepty,
recept hummus,
pitta chléb hummus,
pita chleba recept,
nej recepty pita chleba,
pita chleb recept,
hummus varianty,
humus pita chleba recept,
jak vyrobit humus,
jak si sam vyrobit jedly humus s cizrna,
pita chleb s hummusem,
hummus nej recepty,
pita chléb humus,
pita chleba s humusem
Suroviny:
cizrna,
česnek,
voda,
olej olivový,
pasta sezamová,
šťáva citronová,
soda jedlá,
sůl
Komentáře (17)
Takto vyrobený hummus (neřídká pasta) dám každému na talíř, přikápnu ještě mírně olivového oleje a na okraj dám ještě něco málo pasty tahini. Na okraj přidám hrst nasekané koriandrové nebo petrželové natě. K tomu přidávám opečený sýr Halloumi a rozpečený (teplý) pita chléb.
Každý strávník si při jídle podle vlastní chuti přimíchává do jednotlivých soust do hummusu petrželovou nať, případně i tahini a olivový olej; vše má na talíři.
Takto mě to naučili připravovat mí známí Maročané a takto jsem to ve Středomoří servírovat viděl.
Už jsem se lek, že jsem se sek
magdalenka:
Na pytlíčku píšou: cizrnová mouka
tejaja:
Mně je bio šumák
Ale máte recht, na pytlíčku stojí psáno HUMMUS BIO; koupil jsem ho ve zdravé výživě, protože jinde jsem se s ním v této formě zatím nepotkal
Podávám tedy upřesnění, na blogu je již opraveno a opravím i zde. Jedlá soda se přidává do vody při vaření - urychluje změknutí cizrny a má být dobrá i proti nadýmání... Dávat ji můžete i nemusíte - mám odzkoušené obě varianty a obě byly super
Já používám cizrnovou mouku (200g/47,-)
Zaleju teplou vodou, zamíchám, dochutím a baštíme... Zkrátka bleskovka
...už jsem to dlouho nedělal...
Díky za připomenutí
Jdu tvořit Hoummous, bude jako předkrm
"...prečo pridávaš sódu?:
Sám jsem odpovědi žádostiv
Možná, kdyby se cizrna vařila se sodou, tak by se to dalo okecat...
Edit:
hosta: fakt dáváte sodu do hotového jídla?