Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohový závin s jablky

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fokuska Fokuska

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 232 kJ /
1 728 kcal
Bílkoviny50,04 g
Tuky19,35 g
Vláknina27,72 g
Cholesterol 283 mg
Sodík 555 mg
Sůl1,31 g
Sacharidy324,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy si dáme tvaroh, vejce, mouku s práškem do pečiva a vanilkový cukr. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu asi 30min odpočinout. Krok 2: Zatím si oloupeme jablka a pokrájíme je na menší kousky. Na pomoučeném vále těsto rozválíme na obdélník asi 5mm silný (já dělám z tohoto množství 2 menší záviny). Krok 3: Placku si přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Střed těsta si po celé délce posypeme lehce strouhankou a poklademe jablky. Jablka posypeme skořicí, badyánem, vanilkovým cukrem a rozinkami. Svineme do závinu (těsto si po obvodu potřeme máslem a nejprve přes jablka přeložíme kratší strany a pak delší strany). Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 25 minut. Necháme vychladnout, pocukrujeme moučkovým cukrem a pokrájíme.

Zveřejněno 20. 7. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový závin s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lXo5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový závin s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lXo5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

šupinka 5. 8. 2015 17:50
mňam:-))

moc hezký:-K:yes:

Fokusko, ta kombinace tvarohu+jablíček je fajnová, máš 3.bod:yes:

Pěkně vláčný štrúdl :-p;-):yes:

Tématické fráze:
tvarohový závin s jablky, závin s tvarohem a jablky, jablkový závin s tvarohem, tvarohový závin, závin s jablky a tvarohem, jablkový závin z tvarohu, zavin s praskem do peciva, tvarohový štrúdl s jablky, jablkový závin, zavin z jablek a z tvarohem, jablko tvarohovy zavin, tvarohový jablkový závin, tvarohový závin s jablkama, jablkový tvarohový závin, jablkovo tvarohový závin, jablko y závin z tvarohoveho testa, tvarohovi y jablky, jablkotvarohovy závin s tvarohem, závin tvarohovo jablek, jablkový závin s práškem do pečiva

Suroviny:
tvaroh měkký, vejce, mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr moučkový, cukr vanilkový, mouka hladká, máslo, jablko, strouhanka, skořice mletá, badyán, cukr vanilkový, rozinky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu