Srnčí medailonky
Srnčí maso je kvalitní a nabízí všechny výhody, které zvěřina přináší. Při správné úpravě a vhodném koření se z něj stává skutečný gurmánský zážitek. Pokud budete mít příležitost, dejte srnčímu na talíři šanci — rozhodně nebudete litovat.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 343 kJ / 82 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,24 g |
| Tuky | 0,84 g |
| Vláknina | 6,22 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 13 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 14,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Svíčkovou nakrájíme na plátky, které mírně naklepeme klouby prstů.
Krok 2: Z obou stran maso posolíme, okořeníme směsí na divočinu i kořením chilli a šípek.
Krok 3: Zakapeme v misce olivovým olejem a necháme odležet nejlépe přes noc.
Krok 4: Poté maso zprudka opečeme z obou stran na rozpálené pánvi s nepřilnavým povrchem. Po opečení maso vyndáme z pánve a uchováme v teple.
Krok 5: Do výpeku přidáme obě oloupané, najemno nakrájené cibule a orestujeme je. Přidáme papriky zbavené semínek, nakrájené na proužky, a opékáme asi 2 minuty. Poté vrátíme maso a vše krátce společně prohřejeme.
Krok 6: Podáváme s opečenými bramborami.
Zveřejněno 7. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí medailonky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DJ3K
Moje poznámka
Srnčí medailonky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DJ3K
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 7 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 8 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 16 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 16 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno 2. 12. 2025 19:16:03
Dršťková svačinová polévka
Přidáno 2. 12. 2025 18:52:41
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fofr broskvový koláč
Martula před 1 hodinou
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 2 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 3 hodinami
Pomazánka ze šprotů
foxinka001 před 3 hodinami
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 4 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 4 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 4 hodinami
Banánové sušenky
Annanas před 4 hodinami
Boršč s mletým masem
Kajkajak před 4 hodinami
Květáková polévka se zeleninou bez smetany
Topmoni před 5 hodinami
Tématické fráze:
srnčí medajlonky,
medailonky ze srnčí kýty,
jeleni medailonky,
srnčí recepty,
jelení medailonky recept,
medailonky ze srnciho,
recept srnči,
srnci,
medailonky z divočiny,
srnčí recept,
srnčí panenka,
srnčí kýta medailonky,
srncni medailonky,
jeleni medajlonky,
srnčímedailonky,
medailonky z koloucha,
srnci medialonky,
srnci panenka recept,
srnči medajlonky recept,
srnčí medailonky s brusinkovou omáčkou
Suroviny:
svíčková hovězí,
paprika čerstvá žlutá,
paprika čerstvá zelená,
cibule bílá,
cibule červená,
koření na divočinu,
koření chilli a šípek,
sůl,
olej olivový
Komentáře (22)
spagetka:
Andrejko-divočina - bobkový list,nové koření,pepř a někdy jalovčinka .Rozdrtit či rozemlít.Lze snad i koupit.