

Srnčí medailonky na ananasu
Suroviny
- srnčí kýta nebo panenka
- olej
- Solamyl
- ananas v konzervě - kolečka
- máslo
- voda
- mletý pepř
- kořenící směs divočina
- sůl
- mletý jalovec
Postup přípravy receptu
Očištěné maso nakrájíme na medailonky, okořeníme všeckým kořením, osolíme, pokapeme olejem, dáme do misky, přikryjeme a necháme odpočinout v lednici nejlépe do druhého dne. Maso krásně zkřehne.
Z ananasu slijeme šťávu do sklenice a kolečka přepůlíme.
Na pánev dáme trochu oleje, rozpálíme a maso na něm opečeme po obou stranách. Podlijeme polovinou šťávy z ananasu, přidáme máslo, chvilku restujeme, přidáme ananas, přikryjeme poklicí a za občasného promíchání a podlévání šťávou dusíme do měkka.
V troše vody rozmícháme asi lžíci solamylu a zahustíme omáčku, chvilku provaříme. Podáváme s hranolkama nebo pečenýma bramborama a zeleninou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Srnčí medailonky na ananasu
-
Další krásný recept na zvěřinu
asi brzy navštívím mrazák -
srnčí to delikatesa
-
Jéje, to by mi asi chutnalo, nadivoko a trochu nasládlé, hm, to zkusím z koloucha
-
srnčí, nevím, jak chutná, ani, jak vypadá, ale jak máš recept Ty Simonko, dávám prstík nahoru, vím, že to je 100 % dobrota
-
Srnčí, jéé, zase taková dobrůtka..
-
Jo,srnčí,kde ty loňský sněhy jsou! U nás by bylo málo, i kdyby ta srna měla 100 kilo ! Ksakru!
tento rok žádný debužírování nebude ,je tam jenom pár zajícu, bažanti /2/ a nějaké dančí!Páníček si nestřelil ,tak nemá !
-
Pěkné medailonky
+
jen to srnčí teď jaksi nedostupné
-
,mám ještě kousek srnčího v mrazáku,dobrá inpirace
-
Maso s ovocem milujeme obecně, ananas teda obzvlášť a už se těším na slíbené srnčí