Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 217 kJ / 530 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,24 g |
| Tuky | 4,27 g |
| Vláknina | 27,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 45 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 104,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka zbavíme jaderníkov a narežeme na osminky.
Krok 2: Zalejeme vodou tak, aby boli skoro zakryté. Pridáme cukor, škoricu a klinčeky a varíme na slabom plameni asi 2 min. Záleží to od druhu jabĺk. Zimné jablká cca 5 min, skoré jablká skutočne kratúčko, niektoré odrody len 1 min. Rozhodne od sporáka neodchádzajte, rozvarili by sa. Počítajte s tým, že v horúcom náleve ešte dôjdu.
Krok 3: Vychladnutý kompót dáme do chladničky dobre vychladiť. Podávame ako klasický kompót, alebo len samotný ako príjemné letné osvieženie.
Zveřejněno 14. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čerstvý jablkový kompot
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DAvB
Moje poznámka
Čerstvý jablkový kompot
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DAvB
Nejnovější recepty
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 32 minutami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 56 minutami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 1 hodinou
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 1 hodinou
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Kuře s ořechovou náplní
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 12 minutami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 40 minutami
Bramborová polévka
Kajkajak před 44 minutami
Pizza z rohlíků
zonoro před 1 hodinou
Afrika řezy
hliboka před 1 hodinou
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 2 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 2 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 2 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Kajkajak před 2 hodinami
Koka sušenky
habis před 3 hodinami
Tématické fráze:
zavařený jablkový kompot,
zavařený jablkový kompot recept,
jabkovy kompot,
kompot z letních jablek,
čerstvý jablečný kompot,
jablkovy kompot zavareny,
teplý jablkový kompot,
čerstvý kompot,
čerstvý kompot z jablek,
jablkový kompot s pudinkem,
jablokový kompot,
jablkovy teply kompot,
jablkovýkompot,
letní kompot z jablek,
kompot z jablek recept,
jablkovej kompot,
recepty z jablkoveho kompotu,
kompot z jablek recepty,
jabllkový kompot,
čerství jablečny kompot
Suroviny:
jablko,
koření hřebíček,
skořice,
cukr
Komentáře (13)
Výborný osvěžující kompot, čím víc vody, tím lépe
Nechám perlit. Pak dochutím, pokud je třeba mletou skořicí (cukr nedávám). Ale souhlas, v těchto parnech je to taková osvěžující přesnídávka pro děti i dospělé
Jo a jablíčka krájím na malé kousky, ale tu myslím Terezka zvolila větší kvůli lepší a zřetelnější fotce