Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 217 kJ / 530 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,24 g |
Tuky | 4,27 g |
Vláknina | 27,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 45 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 104,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka zbavíme jaderníkov a narežeme na osminky.
Krok 2: Zalejeme vodou tak, aby boli skoro zakryté. Pridáme cukor, škoricu a klinčeky a varíme na slabom plameni asi 2 min. Záleží to od druhu jabĺk. Zimné jablká cca 5 min, skoré jablká skutočne kratúčko, niektoré odrody len 1 min. Rozhodne od sporáka neodchádzajte, rozvarili by sa. Počítajte s tým, že v horúcom náleve ešte dôjdu.
Krok 3: Vychladnutý kompót dáme do chladničky dobre vychladiť. Podávame ako klasický kompót, alebo len samotný ako príjemné letné osvieženie.
Zveřejněno 14. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čerstvý jablkový kompot
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DAvB
Moje poznámka
Čerstvý jablkový kompot
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DAvB
Nejnovější recepty
Kuřecí maso se sušenými rajčaty a brokolicí se smetanou
Přidáno před 1 hodinou
Nepečený borůvkový dezert
Přidáno před 3 hodinami
Vláčný kávový koláč s hruškou
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí na hořčici
Přidáno před 11 hodinami
Králík na česneku pečený v sáčku
Přidáno před 11 hodinami
Polévka z hlívy
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okurkový salát
sivakm845 před 22 minutami
Sýrový lilek
poirotka před 34 minutami
Hovězí guláš na pivu a červených fazolích
poirotka před 35 minutami
Mrkvový koláč
poirotka před 36 minutami
Banánové lívance
EvaUl před 1 hodinou
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
habis před 3 hodinami
Italská polévka z pečených paprik a rajčat
IrenaHRA před 5 hodinami
Francouzský hruškový koláč
Janicee před 10 hodinami
Drožďová polévka
HanaHanka před 11 hodinami
Sterilovaná paprika s olejem
Bretik před 11 hodinami
Tématické fráze:
zavařený jablkový kompot,
zavařený jablkový kompot recept,
jabkovy kompot,
kompot z letních jablek,
čerstvý jablečný kompot,
jablkovy kompot zavareny,
teplý jablkový kompot,
čerstvý kompot,
čerstvý kompot z jablek,
jablkový kompot s pudinkem,
jablokový kompot,
jablkovy teply kompot,
jablkovýkompot,
letní kompot z jablek,
kompot z jablek recept,
jablkovej kompot,
recepty z jablkoveho kompotu,
kompot z jablek recepty,
jabllkový kompot,
čerství jablečny kompot
Suroviny:
jablko,
koření hřebíček,
skořice,
cukr
Komentáře (13)
Výborný osvěžující kompot, čím víc vody, tím lépe
Nechám perlit. Pak dochutím, pokud je třeba mletou skořicí (cukr nedávám). Ale souhlas, v těchto parnech je to taková osvěžující přesnídávka pro děti i dospělé
Jo a jablíčka krájím na malé kousky, ale tu myslím Terezka zvolila větší kvůli lepší a zřetelnější fotce