Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banánový koláč

Hledáte rychlý a chutný koláč? Vyzkoušejte tento recept z banánů. Banány rozmačkáme, přidáme ostatní ingredience a šup s ním do trouby. Poléváme čokoládovou polevou a sypeme ořechy, dodají koláči skvělou chuť.

Hodnocení receptu je 4,7 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Semy.cz

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 034 kJ /
4 788 kcal
Bílkoviny87,01 g
Tuky173,76 g
Vláknina25,80 g
Cholesterol 1,23 g
Sodík 515 mg
Sůl1,79 g
Sacharidy707,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo, cukr a vejce utřeme, přidáme 3 rozmačkané banány, mouku s práškem do pečiva a smetanu. Krok 2: Poslední banán nakrájíme na malé kousky a lehce vmícháme do těsta. Krok 3: Do plechu s vyšším okrajem dáme papír na pečení a nalijeme těsto. Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě cca 35 minut na 175 °C. Krok 5: Čokoládu smícháme ve vodní lázni s rozpuštěným máslem a hned poléváme ještě teplý koláč. Krok 6: Povrch posypeme strouhanými vlašskými ořechy.

TIP: Co dobrého udělat z banánů

Zveřejněno 9. 3. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banánový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z8mv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banánový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z8mv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Do těsta jsem dal skořici a na vrch kokos a je to super

Dovoluji si přidat fotečku s čokoládovo-kysankovým krémem (na jednu kysanku 1x tabulka čokolády).
Na můj vkus je buchta strašně sladká, a to jsem dala o 50g cukru méně, ale jinak super. Recept rozhodně nedělám naposledy:yes:

Dobrý den, na jak velký pekáč jsou počítané suroviny u tohoto receptu? Na klasický velký pekáč, nebo na nějaký menší, např. čtvercový? Moc ráda bych recept vyzkoušela, ale mám jen ten velký :-)

Přidala jsem do těsta kousky hořké čokolády, nasekané vlaš. ořechy a +1 banán na kostičky... je to super

u nás velmi oblíbená buchta, dokonce jí jím i já, i když normálně buchty moc nemusím!
Akorát místo 8mi lžič smetany dávám celý kelímek :-)

Miki: myslím že by v tom neměl být problém :-)

Můžu dát místo smetany mléko?? Jinak supr recept:-O:-O:-D:-))

tento kolac vyhral co se tyce rychlosti i chutnosti. Jen jsem udelal tu "chybu" ze jsem nstrouhane orechy dal rovnou do testa... Vysledek byl ale porad dobry a vsichni v dome si moc pochutnali. Diky ;-)

je to skvělé, ještě ke kouskům banánu přidávám na kousíčky jablíčko!:-))

Pokud Vám těsto nenaskakuju zkuste více prášku do pečiva.
Mně osobně většinou vyskočí ;-)

Vypadá to nádherně

NEVÍM KDE DĚLÁm chybu,můžu se zeptat čím to že to buchtu máte tak nádherně vysokou vykynutou? :-) mam to vzdy strasne nizke,prosim poradte,jak to delate!! ;-(:-8

je v troube, ale nevim nevim... nejak jsem si to neprecetla a smichala vsechny suroviny rovnou dohromady a rozmixovala...:-( to zase bude ostuda :-//

:-D:yes: supr rychlé dobré dávám bodík

Tématické fráze:
bananovy kolac, koláč s bananem, banánový koláč tradiční recepty, bananovy kolač recept, rychlý banánový koláč, dobry bananovy kolac, recept na bananovy kolac, velmi dobrý koláč s banánem, banánové koláče, americký banánový koláč, koláč z banánů, koláč s banány, recept bananovy kolač, banánový koláč na plech, bananovi kolac, bananovy, koláč banánový, rychlý koláč s banánem, banánový koláč s kokosem, recepty banánový koláč

Suroviny:
máslo, cukr krupice, vejce, prášek do pečiva, mouka polohrubá, smetana, banán, čokoláda na vaření, máslo, ořechy vlašské

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu