Čevapčiči III
Čevabčiči je velmi jednoduchý pokrm, který servírujeme jako hlavní jídlo k obědu nebo k večeři. Na přípravu je tento pokrm rychlý a snadný, zároveň si na něm pochutnáme - prostě sen každé hospodyňky. Obvykle se podává s bramborem, cibulí a hořčicí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 474 kJ / 1 069 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,28 g |
Tuky | 75,57 g |
Vláknina | 5,80 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 261 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 13,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleté maso smícháme s najemno nakrájenou cibulí, mletou paprikou, solí a pepřem.
Krok 2: Vytvoříme válečky libovolné velikosti.
Krok 3: Válečky vkládáme na rozehřátý olej (ne příliš rozpálený - válečky musí být ze všech stran stejnoměrně opečené).
Krok 4: Opečeme je ze všech stran, zalijeme lžící vody a hned vypneme. Voda má omastkem jen probublat, ale ne stříkat.
Krok 5: Mezitím ozdobíme talíř hořčicí, tatarskou omáčkou, nakrájenou cibulí a rajčaty.
Krok 6: Čevabčiči podáváme s vařenými bramborami a poléváme šťávou.
Zveřejněno 6. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čevapčiči III
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpOg
Moje poznámka
Čevapčiči III
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpOg
Nejnovější recepty
Lotus cupcakes
Přidáno před 1 hodinou
Cizrna na italský způsob
Přidáno před 15 hodinami
Křehký koláč s hroznovým vínem
Přidáno před 18 hodinami
Palačinky s jablky a křupavou drobenkou
Přidáno 9. 9. 2025 05:00:02
Bábovka s čokoládovými kaštany
Přidáno 8. 9. 2025 21:08:22
Arabská čočka se špenátem, paprikami a kořením
Přidáno 8. 9. 2025 06:02:58
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tenký koláč z tvarohu a švestek s drobenkou
Andulka 53 před 3 hodinami
Rajská omáčka
Kajkajak před 8 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Zbajdn před 9 hodinami
Švestky ve vlastní šťávě, bez cukru
brtna před 10 hodinami
Sterilované brusinky (rybíz, rakytník)
brtna před 10 hodinami
Mléčný řez
Tajemnost před 11 hodinami
Pečená švestková povidla
DenaDena před 11 hodinami
Hrušková povidla
Helmutt před 11 hodinami
TRIO-buřt-brambor guláš
Conta před 11 hodinami
Hruškový kompot
sakal13 před 12 hodinami
Tématické fráze:
cevapcici,
cevabcici z mleteho masa,
čevapčiči recept,
cevapcici z mleteho masa,
recept na čevapčiči,
pravé čevabčiči,
recept na výborné čevabčiči,
jake maso na cevapčiči,
čevapčiči recepty,
pravé čevabčiči z mletého masa,
recept cevapcici,
čevabčiči recept,
civapcici,
čevapčiči nebo čevabčiči,
čevabčiči,
recept cevabcici,
recepty cevapcici,
pravé čevapčiči,
lll,
jake maso na cevabcici
Suroviny:
maso mleté,
cibule,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
olej,
rajče cherry,
tatarská omáčka,
hořčice,
cibule
Komentáře (75)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
(Moje trouba peče méně než jiné, řiďte se zkušenostmi s vlastní troubou)👍
Miri, díky
Neměla jsem jinou zeleninu než okurku, tak jsem k tomu nakrájela tu a mamka říkala, že ještě nikdy nejedla okurku s hořčicí, ale že to není špatné
přidávám zasloužený 30bod
No, i když jsem se pokoušela o to "jídelnové", odpověď mě uspokojila...
Díky za recept.
Děkuji za rady
Takže - opéct ze všech stran, aby mělo tu správnou barvu, přidat lžíci vody, sundat ze sporáku, přiklopit a nechat dojít cca 10 minut. Doufám, že to chápu správně
Prubnu příští týden a dám vědět. Díky za tento recept, toužím vytvořit čevapčiči jako ve školní jídelně, hrozně nám tam všem chutnalo...
Ale nějak nechápu ten postup...
Jenom opéct, přidat vodu do oleje a co POTOM? Přikrýt, nechat dojít (a jak dlouho?), nebo hned vyndat nebo ....jak?
Děkuji za doplnění
:p.l.-polévková lžíce;č.l.-čajová lžička;ml.-mletá.Když tak na to koukám