Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 408 kJ / 2 010 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,50 g |
| Tuky | 16,23 g |
| Vláknina | 19,95 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 26 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 401,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z muky, vody, oleja a stipky soli urobime cesto, nema byt take tuhe ako rezancove, aby sa nam dalo dobre valkat. Ja to robim od oka, takze radsej si urobte redsie cesto, to sa da zahustit mukou ak by bolo treba.
Krok 2: Zemiaky popucime vidlickou a zmiesame s tvarohom a solou na homogennu zmes.
Krok 3: Cesto rozdelime na dve casti a rozvalkame na hrubku asi 2-3mm.
Krok 4: Vykrajujeme formickou kolieska, koliesko vlozime do formicky, naplnime lyzickou plnky, zavrieme a zatlacime (pozor, poriadne pritlacit hlavne kraje pri zhybe (spice). Takto urobime pirohy z celeho cesta, mozeme plnit aj inou plnkou, fantazii sa medze nekladu. Mne sa minula plnka a tak som posledynch par kusov naplnila ceresnovym dzemom. Tie budu mat samozrejme inu posypku.
Krok 5: Pirohy varime asi 20 min v osolenej vode. Medzitym si nakrajame cibulu a dame ju oprazit na mast alebo olej. Normalne by tam mala byt aj slanina, ale toto je postny variant.
Krok 6: Vyberieme na tanier, polejeme kyslou smotanou a oprazenou cibulou.
Krok 7: Ked nemame formicky na pirohy, cesto nakrajame na stvorce asi 7x7cm, naplnime a skladame po uhlopriecke a strany poriadne zlepime.
Zveřejněno 8. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rusnacke pirohy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOYB
Moje poznámka
Rusnacke pirohy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOYB
Nejnovější recepty
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 2 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 22 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodový likér
Jirka55221 před 21 minutami
Domácí chleba
Samjda před 36 minutami
Vánoční věnec
Stefi.f před 4 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 11 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 13 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 13 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 13 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 14 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 14 hodinami
Tématické fráze:
pyrohy,
kuchynelidlu.cz,
pirohy recept,
cesto na pirohy,
pirohy,
pirohy cesto,
pirohy na sladko,
kuchynelidlu,
pyrohy recept,
recept na pyrohy,
pirohy s povidly,
slovenské pirohy,
sladké pirohy,
varene pirohy,
recept na pirohy,
recept pirohy,
ruské pyrohy,
kuchynelidlu.cz recepty,
sladké pirohy recept,
kuchynelidlu.cz triky
Suroviny:
mouka hrubá,
voda,
olej,
sůl,
tvaroh,
brambory,
cibule,
sádlo,
smetana zakysaná
Komentáře (19)
http://www.toprecepty.cz/recept/8340-tvarohove-pir...