Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí maso s houbami a cuketou

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 674 kJ /
1 356 kcal
Bílkoviny247,64 g
Tuky33,87 g
Vláknina8,16 g
Cholesterol 617 mg
Sodík 587 mg
Sůl1,47 g
Sacharidy13,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Houby očistíme, pokrájíme nadrobno. Krok 2: V pánvi na lžíci sádla orestujeme dozlata pokrájenou cibuli, přidáme osmahnout posekaný česnek a přidáme houby - většinou ani nejsou potřeba podlévat, pustí vodu. Krok 3: Vydusíme doměkka - jako na klasickou smaženici. Krok 4: Houbovou směs osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Krok 5: Neloupanou cuketu nakrájíme po délce na plátky max. 1 cm silné a nasucho je na pánvi skoro do hněda opečeme, teprve potom trochu posolíme a poprášíme granulovaným česnekem. Krok 6: Kuřecí maso prokrojíme na tenčí řízky, je jich tak 8-10. Krok 7: Maso posolíme, okořeníme. Krok 8: Menší zapékací misku nebo formu na biskupský chlebíček vymažeme studeným máslem a polovinou řízků vyložíme dno. Krok 9: Na maso rozložíme polovinu cuketových plátků, navrstvíme dušené houby, opět zbytek cukety a zbylé kuřecí řízky. Krok 10: Pečeme cca 20-30 minut v troubě vyhřáté na asi 180 st. Krok 11: Asi v polovině pečení jsem na maso položila pár plátkových sýrů.

Zveřejněno 9. 9. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lPAj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lPAj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Jídlo dle surovin určitě dobré, foto jako živé, proto + 5 :-p;-):-K:yes:

To bude dobrota,:-p ale když ty houby ne a ne :-S :yes:

Jitko, Jitko...zase tu s tými hubami provokuješ. :-D :yes:

Tématické fráze:
kureci s cuketou a houbama, kuřecí maso s cuketou a houbami, mleté maso s houbami a cuketou, zapečená cuketa s kuřecím masem, dušené kuře s cuketou, recepty kuřecí maso s cuketou, kuřecí maso s cuketou a houbami, kuřecí maso s cuketou, zbylé kuřecí maso s houbami, houby s cuketou, kureci maso s houby, kuřecí maso dušené s cuketou, zbyle kureci maso a cuketa

Suroviny:
prsa kuřecí, koření tandoori masalo, máslo, houby čerstvé, sádlo, cibule, česnek, kmín drcený, cuketa, sůl, pepř, česnek sušený

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu