Salko koláč
Jemné nadýchané řezy s karamelovým krémem můžete připravit jen tak ke kávě, ale i jako pohoštění na rodinné oslavě. Jsou velmi jednoduché, ale právě v tom je jejich kouzlo. Jen dejte pozor, abyste upekli dostatečně velký plech.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 127 kJ / 3 854 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,45 g |
Tuky | 287,96 g |
Vláknina | 13,66 g |
Cholesterol | 1,93 g |
Sodík | 515 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 245,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Najprv dáme variť konzervu Salka na približne 1 a pol hodiny. Po "uvarení" ponoríme konzervu do studenej vody a necháme vychladiť.
Krok 2: Cesto: Vajička vymiešame s cukrom, pridáme horúcu vodu a olej a premiešame. Ďalej pridáme múku s kypriacim práškom a vyšľahaný sneh z bielkov.
Krok 3: Zmes vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri 160 °C 15-20 minút. Po upečení necháme vychladiť.
Krok 4: Vychladené Salko ochutíme kakaom a Nutellou, pridáme zmäknuté maslo a vymiešame do hladka. Plnku necháme stuhnúť v chladničke.
Krok 5: Vychladenú piškótu prekrojíme na polovicu. Oba pláty potrieme plnkou a spojíme. Vrch potrieme plnkou a ozdobíme rozmrvenými keksami alebo rozdrobenou čokoládovou piškótou.
Zveřejněno 20. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Salko koláč
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qjAG
Moje poznámka
Salko koláč
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qjAG
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 1 hodinou
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 15 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 37 minutami
Kedlubnové zelí
Merylas před 1 hodinou
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 2 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 17 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 18 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 20 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 21 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 22 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 22 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 22 hodinami
Tématické fráze:
salko,
salko recepty,
salko krém,
recepty ze salka,
krém ze salka,
recepty salko,
salko recept,
moučník ze salka,
salko krém recept,
jak uvařit salko,
moucniky ze salka,
recept salko,
jak se vaří salko,
karamelové salko recepty,
krem salko,
moučník salko,
salko řezy,
koláč se salkem,
salko moucnik,
recept ze salka
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
kypřící prášek,
voda,
olej,
salko,
máslo,
nutella,
kakao,
sušenky,
tuk,
mouka
Komentáře (19)
Min. 1x týdně vařím drůbeží skelety pro smečku. Když potřebuji, tak do hrnce k masu přihodím plechovčičku a než jde maso od kosti, tak je salko "zralé" tak, že jde posléze do sladkosti...
No, asi by šlo vařit v lecčem, že