Vepřová játra na hříbkách, rajčatech a paprice

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: do 40 minut 4-5 porcí Pokrmy z vnitřností 6 názorů

Suroviny

1/2 kg vepřových jater
tuk
1 cibule
4-6 nakrájených hřibů (nemáme-li čerstvé, ani sušené, můžou být sterilované žampióny)
2 rajčata zbavená slupek
1 zelená paprika
1 kl celého kmínu
1 balení Gustoso-Fix goulash
1 pl libečku (nemusí být)
hrst nakrájené natě jarní cibulky nebo zelená část pórku
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnutá vepřová játra nakrájíme na plátky a po stranách nařízneme, aby se při úpravě moc nekroutila.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, na tuku zpěníme, vložíme játra a zprudka opečeme.

  3. Přidáme na plátky nakrájené hříbky, na čtvrtky nakrájená rajčata a na proužky nakrájenou papriku.

  4. Promícháme a přiklopíme pokličkou.

  5. Jakmile vše pustí šťávu, vmícháme v 0,5 l vody rozmíchaný Fix, přivedeme k varu a pak na mírném ohni podusíme doměkka.

  6. Do hotového pokrmu přidáme, je-li třeba, koření, pak libeček a zelenou nať.

  7. Podáváme s rýží, knedlíkem, těstovinami aj.

    Jako příloha se hodí okurkový, rajčatový, zeleninový salát.

Poznámka

Je to rychlé a finančně nenáročné jídlo. Pokud budete vařit z většího množství, dá se druhý den do pokrmu přimíchat zakysaná smetana a máte zase něco jiného :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Vepřová játra na hříbkách, rajčatech a paprice

  • aanet3 aanet3

    Játra:-p určitě udělám:yes::yes:;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Játra jsou opravdu univerzální a dělají se na mnoho způsobů:-p
    Děkuji všem za komentář a bodíky:-8:-K

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Játra občas dělám a tak vyzkouším Aničko podle tebe;-)+1:yes:

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Já rád játra, ty rád játra :-D Super receptík, bodík letí :-K :yes: +4

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Aničko, super, mi se taky recept moc líbí. Játra je super univerzální. Mám ji ráda jako guláš, smaženou, restovanou, všelijak. Tahle taky nemá chybu;-):yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    SUPR ! SUPR ! SUPR. Játra u nás miluje celá rodina a takto podobně děláme s pivem a je to bašta, že takto upravená se dají jíst s více přílohama jak uvádíš. A ještě s chlebem, rohlíkem, bramborem. Já se nezlobím,když je jich více a zbudou i na PAK. To jsou třeba druhej den ještě lepší. Kdybych mohl dal bych aspoň 5 bodů. Jinak musí stačit +bodík 2

    Odpovědět

Tématické fráze: pokrmy z veprovych jater vepřové maso na hříbkách vepřová panenka na hříbkách vepřové na hříbkách gustoso fix vepřová játra recepty úprava vepřových jater kuřecí játra na hříbkách vepřové na hříbkách recept játra na hřibech vepřová játra na paprikách gustoso gustoso-fix goulash kuřecí játra na paprice vepřové maso na rajčatech a paprikách játra na rajčatech a paprikách jatra rajcata papriky jatra na zelene papryce játra rajčata smetana vepřová játra na paprika

Zapomněl/a jsem heslo