Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 772 kJ / 6 877 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,47 g |
Tuky | 418,30 g |
Vláknina | 19,20 g |
Cholesterol | 2,50 g |
Sodík | 766 mg |
Sůl | 1,74 g |
Sacharidy | 670,92 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 11. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy s bramborovým krémem a šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LwGp
Moje poznámka
Řezy s bramborovým krémem a šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LwGp
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka
Přidáno před 5 hodinami
Belgické vafle
Přidáno před 10 hodinami
Americké cookies s borůvkami
Přidáno před 14 hodinami
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno před 14 hodinami
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno 20. 8. 2025 13:13:34
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno 20. 8. 2025 08:31:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dědova dršťková polévka
Zuzanka A před 3 hodinami
Špagety v nivě
Routilka před 5 hodinami
Cuketový koláč s ovocem
Kratule před 5 hodinami
Domácí sekana se sýrem
UnholyKetty před 6 hodinami
Skopové maso v špenátovo - smetanové sťávě
Radovan123 před 7 hodinami
Kynuté vdolečky
Alena Kovarova před 7 hodinami
Fofr broskvový koláč
Morgiana před 8 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
veronika_straka před 8 hodinami
Tématické fráze:
řezy se šlehačkou,
šlehačkové řezy,
řezy s kremem,
dort s bramborovým krémem,
řezy z brambor,
řezy s brambovým krémem,
řez s krémem,
famózní rezy,
šlehačkové řezy recept,
top recepty,
řezy se slehačkou recept,
rezy ze slehackovym kremem,
šlehačkovy rez,
rezy super,
řezy na plech,
brambory odrůda rafaelo,
famozní řezy rafaelo,
řezy s pudinkem krémem a slehackou,
dortičky s kremem a šlehačkou,
odrůdy brambor maiva
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
olej,
mouka hladká,
sůl,
máslo,
cukr moučkový,
kakao,
rum,
brambory,
smetana ke šlehání,
ztužovač šlehačky,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
rum,
marmeláda,
čokoláda
Komentáře (35)
Fotky super.
Bod jsem už dala dříve, dnes, s dovolením, přidávám fotečky..
Varný typ C již nelze sehnat. Sadu seženu max. B+C, tedy přechodný. Většinou se pěstuje varný typ B. Ale hranice nejsou přesné, záleží na konkrétní odrůdě brambor.
Varný typ poznáte snadno po uvaření, zvláště ve slupce. Varný typ A je lojovitý a nerozpadá se. Používá se do salátů atd., kde je potřeba aby si kousky udržely svůj tvar.
Čím více se blíží varný typ k C, tím víc je moučnější a méně drží pohromadě. C se pomalu rozpadalo samo a bylo ideální na kaši.
Takže i když to v obchodě není označeno, lze to poznat dle konzistence po uvaření ...
Kolegyně v práci také kroutily hlavou a po ochutnání si hned braly recept.
Takže až budeš pořádat kurzy vaření a pečení, budou jednou z prvních přihlášených
Moc zdravím