Koblihy z Moravy
Čerstvě usmaženým koblihám, které jsou plněné marmeládou a navrchu krásně pocukrované, prostě nejde odolat. Nejčastěji se připravují v období masopustu, ale dopřát si je můžete kdykoliv v průběhu celého roku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 847 kJ / 2 832 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,02 g |
Tuky | 69,79 g |
Vláknina | 17,52 g |
Cholesterol | 772 mg |
Sodík | 492 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 384,80 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koblihy z Moravy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A2G1
Moje poznámka
Koblihy z Moravy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A2G1
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 22 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 22 minutami
Čočka na kyselo
el.mencl před 36 minutami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 37 minutami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 2 hodinami
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 2 hodinami
Domácí větrníky
Nanina před 10 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 12 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 13 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 13 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 13 hodinami
Tématické fráze:
koblihy recept,
recept na koblihy,
koblihy bez rumu,
koblihy z hladké mouky,
celozrnné koblihy,
koblihy,
koblihy s rumem,
moravské koblihy,
jak se dělají koblihy,
jaká mouka na koblihy,
jaká mouka do koblihy,
mouka na koblihy,
recepty koblihy,
jakou mouku na koblihy,
rum do koblih,
koblihy jany,
koblihy hladká mouka,
recept koblihy,
koblihy masopustni z celozrnné mouky,
recept na koblihy s rumem
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
mléko,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
máslo,
žloutek,
droždí čerstvé,
sůl,
rum,
jahodová marmeláda,
sádlo,
cukr moučkový
Komentáře (6)
Jana Hamzova:
kapek a výsledek je též dobrý.Těsto kyne normálně i bez alkoholu...
Po koblížcích se jen zaprášilo
No, traduje se, že rum se používá (vedle ochucení) proto, že ALKOHOL v něm obsažený zlepšuje "vyběhnutí" korpusu při smažení, ale především snižuje nacucání koblih tukem.
Nevím, zda to tak opravdu funguje, nikdy jsem nedělal pro porovnání paralelně koblihy bez rumu a s rumem... Ale pokud to funguje jak se říká, pak nahrazovat rum rumovou trestí je lidová tvořivost