Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 618 kJ / 4 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,18 g |
Tuky | 203,24 g |
Vláknina | 25,25 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 728 mg |
Sůl | 2,30 g |
Sacharidy | 491,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus: Je to recept do formy 23 cm, takže na větší přizpůsobíme množství. Ušleháme žloutky s půlkou cukru dohusta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva.
Krok 2: Během šlehání žloutků si ušleháme bílky s druhou půlkou cukru v míse, do které pak přidáme žloutkovou hmotu s moukou atd. a opatrně, ale důkladně zamícháme (je lepší dávat těsto do bílků než naopak, jde to líp promíchat).
Krok 3: Třetinu těsta oddělit do jiné misky a obarvit kakaem, těsto dávat lžící střídavě dvě světlé - jedna tmavá doprostřed vymazané a vysypané formy.
Nešlehat celá vejce, protože pak není dort tak nadýchaný! Krok 4: Pečeme 40 minut na 180 stupňů, ve větší formě přizpůsobíme délku pečení. Krok 5: Rozpustíme čokoládu s tukem, nalejeme ji na plech a rozetřeme, po zatuhnutí nožem nebo škrabkou stíráme větší části - vytvoříme kůru na pařez. Krok 6: Krém: klasický pudingový krém, jen máme dva pudingy, oba si uvaříme, každý z 0,25 l mléka, necháme vychladnout, zapracujeme do másla ušlehaného s cukrem a rumem. Krok 7: Dort rozřízneme na tři díly, promažeme marmeládou, krémem, proložíme banány, rozřezané podélně na silnější plátky (pokud potřeme každý banán mírně citronem, určitě nezhnědne). Krok 8: Když máme hotovo, potřebe krémem i boky a začneme přikládat z čokolády vytvořenou kůru, kořeny vytvoříme tak, že smícháme zbylý krém s odřezky těsta, nebo nadrcenými piškoty, také obložíme čokoládou. Krok 9: Jezírko vytvoříme tak, že si připravíme do misky želatinu, po zatuhnutí vyklopíme a kolem nastříháme zelené gumové hady. Krok 10: Poté vše dozdobíme marcipánovými figurkami, já jsem je vytvářela (rybář se moc nepovedl), můžete koupit.
Povrch tácu, na kterém dort je, je vyložen zeleným jedlým papírem a posypaný zeleným kokosem.
Nešlehat celá vejce, protože pak není dort tak nadýchaný! Krok 4: Pečeme 40 minut na 180 stupňů, ve větší formě přizpůsobíme délku pečení. Krok 5: Rozpustíme čokoládu s tukem, nalejeme ji na plech a rozetřeme, po zatuhnutí nožem nebo škrabkou stíráme větší části - vytvoříme kůru na pařez. Krok 6: Krém: klasický pudingový krém, jen máme dva pudingy, oba si uvaříme, každý z 0,25 l mléka, necháme vychladnout, zapracujeme do másla ušlehaného s cukrem a rumem. Krok 7: Dort rozřízneme na tři díly, promažeme marmeládou, krémem, proložíme banány, rozřezané podélně na silnější plátky (pokud potřeme každý banán mírně citronem, určitě nezhnědne). Krok 8: Když máme hotovo, potřebe krémem i boky a začneme přikládat z čokolády vytvořenou kůru, kořeny vytvoříme tak, že smícháme zbylý krém s odřezky těsta, nebo nadrcenými piškoty, také obložíme čokoládou. Krok 9: Jezírko vytvoříme tak, že si připravíme do misky želatinu, po zatuhnutí vyklopíme a kolem nastříháme zelené gumové hady. Krok 10: Poté vše dozdobíme marcipánovými figurkami, já jsem je vytvářela (rybář se moc nepovedl), můžete koupit.
Povrch tácu, na kterém dort je, je vyložen zeleným jedlým papírem a posypaný zeleným kokosem.
Zveřejněno 9. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybářský dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q7qY
Moje poznámka
Rybářský dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q7qY
Nejnovější recepty
Nepečené tartaletky s ostružinovou marmeládou
Přidáno před 8 hodinami
Karamelové řezy s pudinkem a krémem z tvarohu
Přidáno před 8 hodinami
Plněné cuketové květy
Přidáno před 9 hodinami
Pizza košíčky
Přidáno před 15 hodinami
Švestková povidla s kořením
Přidáno 22. 8. 2025 21:02:48
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno 22. 8. 2025 20:45:32
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechové kostky s karamelovým krémem
Danna před 4 hodinami
Salám v sýrovém těstíčku
Mummy46 před 5 hodinami
Tvarohové řezy - hrnečkové
Vytvarnik před 7 hodinami
Jablečné koláče
Merylas před 8 hodinami
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 8 hodinami
Vaječný salát s řapíkatým celerem
ZboSy před 8 hodinami
Rychlovka z krabích tyčinek
Klar98 před 8 hodinami
Pomazánka z hokkaido dýně, s pažitkou a křenem
ZboSy před 8 hodinami
Pečená švestková povidla
Houska68 před 8 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Matlasak před 8 hodinami
Tématické fráze:
dort s rybářem,
dort s hadem,
rybarske recepty,
dort štika postup,
dort jako ryba,
dort stika,
dort s jedlým papírem recepty,
marcipánový dort ryba,
márcipánový dort pro rybáře,
dorty s rybarem,
slaný dort pro rybáře,
marcipánový dort rybář,
dorty s hadem,
dort s jedlým papírem,
marcipánový rybář,
marcipánové dorty pro rybáře,
krem na dort,
marcipánový dort rybářský,
dort sumec s rybářem,
dort s jedlým papírem fotogalerie
Suroviny:
vejce,
cukr,
cukr vanilkový,
olej,
voda,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
kakao,
mléko,
pudink banánový,
pudink čokoládový,
máslo,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
rum,
marmeláda,
banán,
čokoláda na vaření,
tuk,
marcipán,
želatina,
gumoví hadi
Komentáře (11)