Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 485 kJ / 355 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,73 g |
| Tuky | 2,01 g |
| Vláknina | 17,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 55 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 67,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Otevřete konzervy, oloupejte cibuli a česnek. Cibuli nasekejte nadrobno a česnek jen rozbijte.
Krok 2: V hrnci na nízkou teplotu rozehřejte asi 2 lžíce olivového oleje a pomaloučku v něm nechte česnek pouštět chuť.
Krok 3: Cca pěti minutách přidejte cibulku, zvyšte teplotu a krátce restujte, než cibulka zesklovatí. (pozor na připálení česneku, mohl by zhořknout).
Krok 4: Přidejte nasekanou chilli papričku podle chuti (můžete ji zbavit semínek, aby méně pálila) a vše zalijte loupanými rajčaty.
Krok 5: Do každé plechovky nalijte trochu vody a tu ještě přidejte do hrnce – využijete jednoduše celý obsah konzervy.
Krok 6: Asi 3/4 bazalky posekejte a vložte do polévky. Tu nechte 10 minut provařit a poté odstavte a rozmixuje tyčovým mixerem.
Krok 7: Osolte, opepřete, přidejte 1 lžíci krémového balsamica a ještě krátce prohřejte. Pokud chcete polévku zjemnit, přidejte smetanu a provařte.
Krok 8: Servírujte do hlubokého talíře, do každé porce přidejte trošku zakysané smetany, pár lístků bazalky, olivový olej a krémové balsamico.
Krok 9: Na závěr nastrouhejte troškou parmazánu a můžete podávat.
Krok 10: TIP:
Do rajčatové polévky se krásně hodí i těstoviny nebo noky. Krok 11: Nejjednodušší recept na noky:
V hrnečku rozkvedlejte vajíčko, špetku soli a pepře, špetku strouhaného parmezánu a za stálého míchání přidávejte mouku do zhoustnutí. Těstíčko by nemělo být tekuté, ani moc tuhé. Čím bude tužší, tím tvrdší budete mít noky. Do vroucí polévky přidávejte noky, které vytvarujete dvěma lžičkami. Až vyplavou, jsou hotové. Těsto lze obohatit bylinkami nebo česnekem.
Do rajčatové polévky se krásně hodí i těstoviny nebo noky. Krok 11: Nejjednodušší recept na noky:
V hrnečku rozkvedlejte vajíčko, špetku soli a pepře, špetku strouhaného parmezánu a za stálého míchání přidávejte mouku do zhoustnutí. Těstíčko by nemělo být tekuté, ani moc tuhé. Čím bude tužší, tím tvrdší budete mít noky. Do vroucí polévky přidávejte noky, které vytvarujete dvěma lžičkami. Až vyplavou, jsou hotové. Těsto lze obohatit bylinkami nebo česnekem.
Zveřejněno 17. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajčatová polévka s balsamicem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AxPz
Moje poznámka
Rajčatová polévka s balsamicem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AxPz
Nejnovější recepty
Brynzové halušky
Přidáno před 2 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 5 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 6 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 7 hodinami
Mleté kuřecí kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 17 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 19 minutami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 20 minutami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 36 minutami
Tiramisu od Itala
Chasti před 42 minutami
Krupicová kaše
Lida.Rose před 1 hodinou
Romadurová pomazánka
kulaslf před 2 hodinami
Rychlá polévka s krupicovými nočky od M.D.Rettigové
Diesel před 2 hodinami
Indická čočka s batáty
micurka před 5 hodinami
Celozrnné housky
Manik před 5 hodinami
Margot koláč s jablky
jestedka před 7 hodinami
Tématické fráze:
rajčatová polévka s noky,
krémové balsamico,
rajatová krémová polévka top recepty,
rajčatová polévka s parmazánem,
receút,
kremove balsamico recept,
rajčatová polévka zdravý receút,
smetana do rajčatové polévky,
krémové polévky s balzamicem
Suroviny:
rajče loupané,
česnek,
cibule,
chilli paprika čerstvá,
bazalka čerstvá,
olej olivový,
sůl,
pepř,
smetana,
smetana zakysaná,
balsamico,
parmazán
Komentáře (5)
Zajímá mě, jaké balsamiko používáte. Protože se dost liší kvalitou. Já používám tohle a to jsem naprostý milovník balsamika.
Zajímá mě, jaké balsamiko používáte. Protože se dost liší kvalitou. Já používám tohle www.asijske-potraviny.eu/octy-a-ochucovadla/359-balsamic-vinegar-fillipo-berio-500ml.html " target = "_blank">Nikdy mě nenapadlo dát do rajské balsamiko.