Hovězí s balsamicem a rozmarýnem

srettka Kuchařka: srettka

Hovězí maso 19 názorů

Suroviny

4 plátky zadního hovězího
6 středních cibulí
1 mrkev
1/4 malého celeru
ocet balsamico
plnotučná hořčice
pepř
sůl
sušený česnek
drcený kmín
sušený rozmarýn
olej
1 plátek másla
kostka zeleninového bujonu
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem, česnekem, kmínem. Do hrnečku nalijeme trochu balsamica, smočíme v něm prsty a vydatně jej vmasírujeme z obou stran do masa. Potřeme hořčicí a na závěr po obou stranách posypeme rozmarýnem. Dáme aspoň na hodinu odležet.

  2. Rozpálíme pánev, na ní dáme polévkovou lžíci oleje a rozetřeme jí. Osmažíme maso pěkně po obou stranách do zlato hněda. Maso vyjmeme a dáme bokem. Výpek na pánvi zalijeme vodou a necháme ho chvíli odvařit - dá pak hezkou barvu omáčce.

  3. Cibuli nakrájíme na půl kolečka. V kastrolu rozpálíme olej, přihodíme plátek másla a hned cibuli. Posolíme jí a osmahneme do sklovata. Přihodíme mrkev a celer na plátky a ještě chvilku restujeme.

  4. Poklademe plátky masa, zalijeme vodou do dvou třetin masa, rozdrobíme kostku, trošku posypeme sušeným česnekem, drceným kmínem, pepřem.

  5. Přiklopené dáme do trouby na cca 80°C , to znamená pomalé pečení a to asi 4 hodiny. Já si to předvařila večer. Potom teplotu zvýšíme na 150°C a dodusíme do měkka, podle kvality masa.

  6. Měkké maso vyjmeme, směs rozmixujeme dohladka a už není ani třeba dále zahušťovat. Podáváme s rýži.

Poznámka

Miláček tuze rád omáčky - klasa čecháček..takže vymýšlím nové variace ;-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Hovězí s balsamicem a rozmarýnem

  • Ivana64 Ivana64

    dnes bude toto hovězí u nás. Mám plátky hodně velké, takže udělám závitky a zeleninu dám dovnitř.

    janiczka - balsamico dávám i do svíčkové na smetaně, když potřebuji doladit chuť a barvu. :-8

    Odpovědět

  • Sarovka Sarovka

    Hmmm, ukládám:-8:-K:yes: Použít balsamico do omáčky mě nenapadlo. Možná to je tím, že děti omáčky tuze neradi (nevím po kom:-?). A tak je dělám jen občas. Klasiku;-) Vyzkouším.:yes:

    Odpovědět

  • marunda marunda

    supr, krásná fotka. Vyzkouším:yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    No to my tedy taky ,omáčky jsou mńam.:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Sretti:-)čecháček,nebo moravák:-Dna takové šťávičce i príma masku musí ulítnout každý:-K+18:-p:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Srettko, to by se mohl manžel u nás stravovat;-) my jsme také omáčkový i šťávičkový a všeho musí být dost. Tohle vypadá hodně jedle a tak pospíchám s 16.bodem:yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Sretti, mám naloženou koninu na svíčkovou, ale vidět toto dříve, tak jsem ji udělala podle Tebe.:-p No nevadí, není všem dnům konec, tak aspoň posílám zasloužený 13. bodíček.:yes::-K

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes: moc pěkné:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • zizala zizala

  • Colombo65 Colombo65

    Páni, to je bašta ;-);-);-)

    Odpovědět

  • janiczka janiczka

    Mnam davam boda. zkusila jsem balsamico pridat i do gulase, zni to divne ale je to super kombinace :yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    jooj, heřmánečku:-O totok musí býti veliká lahoda..vypadá to tak:-p:-):yes::yes::-p

    Odpovědět

  • srettka srettka(autorka receptu)

    magdalenka:co to?:-O:-)) při plotně:-))

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Veľmi pekné :yes: ...a pri elektrárni?

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: k čemu balsamico omáčka balsamico-použití v receptech jak použít balzamiko hovezi pecene s rozmarynem k cemu se pouziva balsamico ocet balsamico do omáčky omáčka balsamico použití na co pouzit balsamico ocet balsamico omáčkový použití balsamica hovězi zavitky s rozmarynem hovezi balzamiko k čemu použít balsamico balsamico omáčka použití omáčka z balsamico octa vepřová pečeně s balsamicem omáčka z balsamica k čemu je balsamico jak pouzit balsamico hovězí s balzamicem

Zapomněl/a jsem heslo