Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 623 kJ / 149 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,14 g |
Tuky | 16,40 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lína vykucháme a očistíme. Osolíme zvenku i zevnitř, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Do břišní dutiny lína vložíme několik snítek petrželové natě.
Krok 2: Rybu obalíme anglickou slaninou a dáme do pekáče, který jsme vymazali máslem. Na rybu dáme zbytek másla a pečeme cca 30 minut v troubě vyhřáté na 180°C. Přeléváme výpekem.
Zveřejněno 20. 12. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lín na slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wvz1
Moje poznámka
Lín na slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wvz1
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 2 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 3 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 10 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 4 minutami
Sýrová roláda
Fitulka před 6 minutami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 7 minutami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 2 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 2 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 9 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 12 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 12 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 12 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 13 hodinami
Tématické fráze:
recept na lína,
lín recepty,
lín na másle,
lín recept,
lín top recepty,
recepty lín,
recepty na lína,
lin obecny recepty,
smažený lín,
recept lin,
recepty z lína,
lín,
lin na slanine,
jak udělat lína,
uprava lína,
lín v kuchyni,
lin se slaninou,
lín a jeho úprava,
recept lín na na másle,
lin na
Suroviny:
lín,
slanina anglická,
citron,
máslo,
nať petrželová,
sůl
Komentáře (14)
Ryby miluji a lín je dle mého názoru jedna z nejchutnějších ryb vůbec. A jak tvrdí pan Štěpnička, ryba nedoceněná. Škoda jen, že není běžně k sehnání a žádný zdatný rybář se v mém okolí nevyskytuje.
Anna Kocikova: Já na ryby opravdu preferuji máslo a bylinky, tymián, česnek a tak, max olivový olej, ale je jasné, že každý preferuje něco jiného a tenhle recept je určitě chutný
Ale pokud si člověk chce udělat lehčí jídlo,tak samozřejmě zvolí rybku udělat dle jiného receptu
Pstruha,nebo i filé obalené v plátcích angl.slaniny,nebo česnekovém boku máme také rádi
Lenunka:Klasika-máslo a bylinky...mňam,to je velice dobrá bašta
Manžel,když někdy přinese domů sivena,tak ho pro jeho suché maso,také občas proloží plátky domácího uzeného bůčku