Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové knedlíky v parním hrnci

Bramborové knedlíky patří k nejoblíbenějším přílohám klasické české kuchyně. Snadno se připravují, skvěle chutnají a bez obav je můžete zamrazit pro pozdější využití. Výborně doplní pečené maso, špenát nebo dušené zelí.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Betyna

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min - bez doby vaření a chladnutí brambor

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava, - bez doby vaření a chladnutí brambor)

Suroviny pro 3 kusy

3kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 237 kJ /
2 925 kcal
Bílkoviny81,68 g
Tuky35,86 g
Vláknina37,90 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 170 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy549,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme den předem ve slupce. Krok 2: Studené brambory oloupeme a nastrouháme na hrubé části struhadla. Krok 3: Přidáme mouku, krupici, olej, ocet, vejce a sůl, a vypracujeme těsto. S těstem se pracuje dobře a nelepí. Krok 4: Těsto rozdělíme na 3 díly, vytvarujeme válečky. Na každé patro parního hrnce položíme na pruh pečicího papíru knedlík (ten se na něj nepřilepí a nebudeme muset čistit otvory). Paříme 35 minut. Krok 5: Po upaření necháme chvilku "zavadnout", aby se při přenášení knedlíky nepřelomily, protože jsou dost velké.

TIP: Jak vařit knedlíky v parním hrnci

Zveřejněno 19. 6. 2010

Poznámka autora Betyna

Původní recept mám od "Vovec" z Dámy, přidala jsem jen ocet.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové knedlíky v parním hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yyqp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové knedlíky v parním hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yyqp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Děvčata, teď jsem knedlíky dopařila, recept je vynikající, těsto nemá chybu. Opravdu doporučuji. Udělala jsem si strýčka na vánoční svátky, recept mě nezklamal.:-))

JajkaK: děkuji za komentář. Komu se nechce plnit, může z těsta vyválet placku, potřít náplní, pevně zarolovat a upařit tak, nakrájet až po upaření.

Knedlíčky jsou výborné! Trochu jsem se bála toho octa, ale není vůbec poznat že jsem ho do těsta přidala ;-) s těstem se pracuje parádně nelepí se a určitě z něho zkusím i plněné knedlíky uzeným :-)

piiskota 7. 1. 2013 10:50
:yes:

Moc dobré a taky dobře vypadají, paráda!:yes:

jednoduché,dobré,a hlavně nerozblemcané.... :yes:

Dnes jsem naplnila mletým uzeným masem. Celkem bylo 26 knedlíků, pařila jsem 35 minut. Přidala jsem foto...

:-K díky za fotky, jsem ráda že chutnalo. Dnes jsem je vyzkoušela od včera ohřáté v mikrovlnce a byly taky dobré.

Dovolila jsem si přidat fotky. Dělala jsem jen z poloviční dávky 2 menší knedlíky. Určitě jsem nedělala naposled. Děkuji za recept a ještě jednou chválím!!;-)

Vypadají moc pěkně. Ocet nepřidávám, tak to taky zkusím, hlavně když se dělají ze starých brambor. Já přidávám dost často i nakrájenou housku a trochu solamylu. Právě teď mám ještě nějaké brambory ve sklepě a tak je likviduji tím, že vařím do mrazáku knedle.

Skvělé!!! :-O:yes:

Velké, ale vypadají úžasně:-)

Tématické fráze:
vaření v parním hrnci, parní hrnec na knedlíky, hrnec na knedliky, hrnec na vaření knedlíků, jak ohřát bramborový knedlík, parni hrnce testy, recepty na vaření v parním hrnci, jak ohřát bramborové knedlíky, knedlíky z parního hrnce, hrnec na vaření knedlíků v páře, recepty v parním hrnci, parni hrnec knedliky, parni hrnec na vareni knedliku, hrnce na vaření knedlíků, parni hrnec vareni knedliku, vareni bramborovych knedliku v pare, recepty k parnímu hrnci, parní hrnec recepty knedlíky, hrnec na knedliky v pare, vaření brambor v parním hrnci

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, krupice dětská, olej, vejce, ocet, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu