Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 924 kJ / 938 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,70 g |
Tuky | 96,71 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 496 mg |
Sodík | 1,63 g |
Sůl | 4,07 g |
Sacharidy | 4,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slaninu nakrájíme na kostičky a na suché pánvi ji vyškvaříme.
Krok 2: Přidáme houby a chvilku je restujeme, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a přidáme kousek másla. Necháme cca 5 minut dusit.
Krok 3: Mezitím uvaříme špagety al dente, které ke směsi přihodíme a podlijeme několika lžícemi vody z uvařených špaget. Prohřejeme a odstavíme ze zdroje tepla.
Krok 4: Ihned vlijeme žloutky a vše důkladně promícháme. Podáváme posypané parmazánem.
Zveřejněno 4. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špagety s penízovkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZN1R
Moje poznámka
Špagety s penízovkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZN1R
Nejnovější recepty
Tortillové košíky
Přidáno před 1 hodinou
Sýrové hrudky s pažitkou
Přidáno před 3 hodinami
Bylinkové pesto
Přidáno před 20 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno 6. 5. 2025 14:09
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno 6. 5. 2025 13:33
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno 6. 5. 2025 12:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí roštěná na cibuli
Sahula před 16 minutami
Banánové muffiny
VitaKuchar20 před 29 minutami
Hovězí na česneku
Modraska před 1 hodinou
Špagety à la carbonara
Hanako17 před 4 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Moanka před 4 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Moanka před 5 hodinami
Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí
Moanka před 5 hodinami
Carbonara špagety
Moanka před 5 hodinami
Rebarborový koláč s mandlemi, vločkami, kokosem a tvarohem
Moanka před 5 hodinami
Tématické fráze:
recept z penizovkou
Suroviny:
žampióny,
slanina,
žloutek,
česnek,
máslo,
tymián čerstvý,
parmazán,
těstoviny špagety,
sůl,
pepř
Komentáře (3)