Drůbeží játra s penízovkou sametonohou a kořením Adobado

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 45 minut 4 porce Pokrmy z vnitřností 11 názorů

Suroviny

400 d drůbežích jater
1 menší cibule
100 g houby penízovky sametonohé, nebo jiné
sušený česnek dle chuti
1 lžička koření Adobado (obsahuje:směs sušené zeleniny, uzenou papriku, petrželku)
1 větvička rozmarýnu
čerstvě drcený pepř
olivový olej
1/2 lžíce Solamylu
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi s olivovým olejem osmažíme dorůžova na měsíčky nakrájenou cibuli, na ní pak očištěné a na laloky nakrájená játra.

  2. Ty osmahneme, promícháváme, posypeme česnekem, kořením Adobado, rozmarýnovými lístečky a po chvíli přihodíme na kousky nakrájenou penízovku či jiné houby.

  3. Za stálého promíchávání zalijeme vodou, té dáme tolik, kolik budeme chtít šťávy, podusíme, nakonec osolíme a zalijeme malinkým množstvím vody s rozpuštěným solamylem a převaříme.

Poznámka

Po obdržení Rojíkova koření, jsem měla touhu hned nějaké vyzkoušet a k těm játrům a houbám se mi hned líbilo Adobado, neboť má houbovou chuť s uzenou vůní. Měli jsme to před týdnem, ale tu dobrou chuť si budu pamatovat a vůni v celé kuchyni také!

Podávala jsem s mírně opečenými bramborami na česneku, dobrá bude i rýže.

Penízovka sametonohá je výborná houba, která roste celou zimu na kmenech určitých stromů, mě na smutečních vrbách v zahradě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Drůbeží játra s penízovkou sametonohou a kořením Adobado

  • hanes24 hanes24

  • savlinka savlinka

    BIBI určitě to byla dobrůtka:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • planeta planeta

    super:yes:

    Odpovědět

  • Navir Navir

    cekrops: Co takhle pan Rozsíval:-?:-D:yes:

    Odpovědět

  • cekrops cekrops

    Bibinka : a to doslova "k nezaplacení" . . . . . :-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    cekrops:Víťo, tak něco takového by bylo k nezaplacení:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Jana Remkova:Jani jo, Adobado je suprový koření a ta vůůůůně:yes: můžeš použít jiné houby, třeba žampiony....

    Odpovědět

  • cekrops cekrops

    Nedávno jsem taky našel v lese penízovku...Zasadil jsem si ji do qvětináče a od té chvíle nemušám chodit do práce...peníze stačí jen zklízet ! .... No ale pokud ji někdo chce dát do jídla , tak . . . ;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jojo, Jani, taky tě zaujalo ADOBADO?;-). No, ale tu penízovku nemám:-S

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Penízovky v lese nerozpoznávám, ale jatýrka mám moc ráda a posílám 3. bodík :yes:

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    :yes:Jani,no konečně:-D:-D:-D:-D:-D Já sbírám Penízovku sametonohou na Jírovci.Není jí tam nikdy moc,ale do bramboračky vždy stačí:-K:-K:-K A je léčivá možná víc ,než Hlíva ústřičná:yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kuřecí játra s penízovkou drůbeží játra recepty na drubezi jatra. jídla s penízovkou drůbeží játra recepty smažená penízovka recepty z penízovek krůtí játra na houbách drůbeží játra recept recept penízovka smažená recept s houbou penízovkou kuřecí játra s houbam mleté maso s penízovkou recept penizovka¨ kuřecí játra adobado penízovka v kuchyni vařeni s penizovkou

Zapomněl/a jsem heslo