Karamelová šlehačka
Dvě základní suroviny, se kterými můžete čarovat. Jednoduchá karamelová šlehačka má opravdu široké využití, jen je potřeba počítat s přípravou den předem. Ať už ji použijete do větrníků, dortů či rolád, vždy sklidíte úspěch.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 220 kJ / 292 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,40 g |
Tuky | 30,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 3,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karamelová šlehačka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/46Qn
Moje poznámka
Karamelová šlehačka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/46Qn
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 6 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 7 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 8 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 8 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 9 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová buchta
mamina58 před 1 hodinou
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 3 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 3 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 5 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 5 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 5 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 5 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 6 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 6 hodinami
Tématické fráze:
šlehačka,
jak správně ušlehat šlehačku,
karamelová šlehačka do větrníků,
jak udělat šlehačku,
karamelová šlehačka na větrníky,
šlehačka recept,
recept na karamelovou šlehačku,
jak se dela šlehačka,
karamelový krém ze šlehačky,
domaci slehacka,
jak ušlehat šlehačku,
recepty ze slehacky,
jak udělat karamelovou šlehačku,
recept na šlehačku,
karamelova šlahačka,
šlehačka s karamelem,
převařená šlehačka,
jak nejlépe ušlehat šlehačku,
domácí šlehačka recept,
šlehačka recepty
Suroviny:
smetana ke šlehání,
cukr krystal
Komentáře (33)
No, logické by bylo dát množství do surovin, že
Ale avšak autorka to napsala až dole do poznámky...
Predem moc dekuji!
http://www.toprecepty.cz/recept/38473-karamelova-s...
Hella píše, že na 100ml šlehačky dává lžíci cukru, to je asi 20 g, takže na 250ml asi 50g cukru.
Já dávám do všeho cukr od oka, takže je mi to celkem jedno
250ml šlehačky - x gramů cukru.
snad počítám správně, x = (250/400)*200,
tedy x = 125g cukru.
Doufam že to tak sedí