Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 053 kJ / 3 598 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 109,75 g |
| Tuky | 18,40 g |
| Vláknina | 53,65 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 10,02 g |
| Sůl | 25,00 g |
| Sacharidy | 721,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misy nalijeme vlaznou vodu (asi 30°C) a pridame ostatni suroviny. V robotu michame haky cca 10 min.
Krok 2: Dohladka vypracovane testo poprasime moukou, prikryjeme uterkou nebo potravinarskou folii, aby neoschlo a nechame 30 min zrat.
Krok 3: Po vyzrani testo rozdelime na dva dily. Z obou dilu vypracujeme na pomoucnenem vale bochanky. Timto postupem vytlacime z testa prebytecny vzduch a stridka chleba bude rovnomerne porezni. Vytvarujeme do forem a nechame 50 min kynout.
Krok 4: Troubu vyhrejeme na 250°C, orosime ji rozprasovacem, vlozime formu, po 3 minutach troubu odvetrame tak, aby unikla prebytecna para. Stahneme teplotu na 180°C a peceme 35 - 40 minut.
Zveřejněno 15. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Konzumní chléb - rychlý
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vrVr
Moje poznámka
Konzumní chléb - rychlý
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vrVr
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se zeleninou a žampiony (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 7 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 8 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 14 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno 12. 12. 2025 14:00:02
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 1 hodinou
Bábovka Albert
Ketynna před 1 hodinou
Dýňová polévka s fazolemi
marekdd před 2 hodinami
Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky/Tiramisu Truffles
Hanawagy před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Valerie. před 2 hodinami
Rajská omáčka
Vershyna před 3 hodinami
"Letní" buřty na pivu - z pánve
BeeroCrat před 3 hodinami
Krupičná kaše rychle hotová
Colombová_S před 4 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
Pavenov1 před 5 hodinami
Tématické fráze:
rychly chleb,
rychlý chleba,
recept na rychlý chleba,
rychlý recept na chleba,
rychli chleba,
konzumni chleb recept,
rychly chleba recept,
rychly chleb recept,
rychlí chléb,
recept na rychlý chléb,
recept na konzumní chleb,
chleba rychli,
recept na rychlí chleba,
chléb konzumní,
chleb konzumni recept,
konzumní chleba recepty,
na chalupe recept na chieb,
konzumni chleba recept,
rychlí domácí chléb,
rychlý recept na chléb
Suroviny:
mouka hladká,
mouka žitná,
ocet,
sůl,
droždí čerstvé,
kmín celý,
voda,
Komentáře (14)
Slanou vodou potírám chléb a nestalo se mi, že bych z něj měla břečku. Že na něj nevyliju kýbl vody, je snad logické
casino: ale když hnětete těsto znova, tak aby se lépe a znova nakynulo ne? Já vím, že autorka se asi nevyjádřila nejpřesněji, ale myslím, že je jasné, že jde o další lepší kynutí.
Aby se vytlačil vzduch???
Tak to jsem ještě neslyšel, že kynuté těsto se hněte proto, že aby se vytlačil vzduch...
No, ale já už hůř slyším
A nehezky popsaný po